Att fotografera och filma sitt äventyr

Jag har alltid varit en sån som gillar att fotografera och filma mina äventyr. Det började med att jag köpte mig en GoPro och sedan har det tagits vidare till mer kvalitativa systemkameror och nu på senare tiden då jag ramlat in i fotobranschen har jag mest använt min Canon 6D och tillsammans med det antingen ett 70-200 2,8 objektiv (mycket zoom) eller ett 50 1,8 fast objektiv för att få ner vikten lite. Just det här med vikten är något som stört mig en del däremot. Det är till och med så att vikten och storleken på min kamera har fått mig att lämna den hemma oftare än att jag tar med den. Och hemma gör den ju ingen nytta.

Länge har jag funderat på att råda bot på det hela och inför en fjällvandring i somras fick jag låna en Sony RX100 mk2. Det är en Kompaktkamera som i princip tar mindre plats än vad telefonen gör och ändå presterar den väldigt bra! (Se exempelbilder nedan)

1669960_10207016810761154_7052425858699792873_o

Rx100an gillade jag mycket bra och den fick följa med på både lite klättring och annat. Det enda jag känt att jag saknat med den var lite mer zoom. Framförallt till om det ska klättras. Nu i helgen stod jag på fotomässan med Stockholm Fotomaraton vilket gav mig massa tid att kolla in och fundera på hur jag ska kunna dokumentera den 10 dagars klätterresa till Malta som kommer i veckan. Jag har funderat den senaste veckan på hur jag ska kunna släpa med mig min kamera på ett säkert sätt upp för berget för att kunna ta riktigt bra bilder och filma mycket. Det började med att jag kollade en massa på olika kameraväskor för att kunna ta med storkameran när jag klättrar. Tillsist kom jag dock fram att jag kanske ska köpa mig en ny kamera istället. En kamera som ska bli min äventyrskamera.

Då jag har börjat gilla Sony mer och mer gick jag till deras monter och berättade om mina behov. Efter mycket tittande kom vi fram till deras rx10 vilket mer eller mindre är rx 100 som jag testade i somras i ett lite större format med mer zoom och lite bättre filmmöjligheter. Precis vad jag tror att jag är på jakt efter helt enkelt!

RX10an kommer därför i veckan att bli min och det blir upp till bevis direkt då den ska med till Malta på hård klättring! Jag måste också lösa problemet med hur den ska säkras under klättringen. Info om hur det går kommer i veckan!

Jag återkommer även med bilder och utvärdering om vad jag tycker om kameran nästa vecka!

 


Publicerat

i

,

av

Etiketter:

Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *