Dag 4 – Hamburgare i Hamburgsund

Sträcka: Ulsholmen – Dagsö
Distans: 36,2 km

Nu sitter jag ingosad i sovsäcken och skriver, tillbakalutad i min fantastiska stol med en påse nachochips vid sidan. Stolen gör verkligen underverk för ryggen, som efter några ovana dagar i kajaken krampar ganska ordentligt. Vi pratar lite om vart vi planerar att ta oss imorgon, och det känns som att Emil är precis bredvid mig trots att han sitter i sitt eget tält några meter bort. Fullmånen lyser stark och klar i syd, och i viken som vi slagit läger i är det helt vindstilla. Imorse befann vi oss mer än tre och en halv mil bort, och vägen hit har varit full av intryck. Vi paddlade först förbi Tjurpannans naturreservat i nästan två meter höga dyningar, och gled sedan mellan vackra skär och öar hela vägen till Fjällbacka. Väldigt fint ställe, och där mötte vi upp en kille från 2sea4U som paddlade med oss vid starten. Efter att ha pratat en stund fortsatte vi söderut till Hamburgsund, där målet var att äta pizza och besöka ICA. Det mesta var dock tyvärr stängt sådär som det är nu i lågsäsong, så någon pizza blev det inte. Det enda vi fick tag på var passande nog hamburgare. Efter att med hettande ansikten kastat i oss maten fortsatte vi till ICA för att komplettera vårt matförråd lite. Det slutade med att vi virrade runt och skapade en kö på tolv personer, och till slut lämnade affären med en påse lök, lite kryddor, te, bröd, pålägg, glass samt nachochips. Så mycket för den kompletteringen… Vid det här laget var solen på väg ner, men eftersom det väntas tilltagande vind imorgon så valde vi att paddla lite längre och ta oss förbi en exponerad passage vid Valön. Med en orange-röd-rosa-färgad horisont rundade vi udden längst söderut på Valön och hittade en skyddad och väääldigt grund vik, typ femton centimeter djup, där vi släpade upp kajakerna och slog läger precis när mörkret la sig.

Att tillägga är väl bara att vi under dagen paddlade en hel del turkost vatten i strålande sol, vilket fick oss att undra över om vi verkligen var på västkusten och inte i Medelhavet. Sälarna som nyfikna poppade upp då och då bekräftade dock vår position, och sälräknaren står nu på fem.

Spoten verkar förresten krångla och uppdaterar inte riktigt som den ska, men vi jobbar på att felsöka och rätta till det.

PS. Imorgon släpps första avsnittet av vår podcast!

DSC_0206

DSC_0209

DSC_0211

DSC_0223


Publicerat

i

av

Kommentarer

2 svar till ”Dag 4 – Hamburgare i Hamburgsund”

  1. Profilbild för JOJohansson
    JOJohansson

    Hej på er
    Gott att ni fått en god start. Jag följer er färd dagligen och återupplever min egen HBB-paddling från förra året. Spottens antenn behöver kontakt med tillräckligt antal satelliter. Får den inte det blir det ingen markering. Se till att den är riktad mot söder. Stäng inte av den innan ni varit iland minst 10 minuter. Be gärna era närmsta följare att ringa upp om spotten inte fungerar.
    Lycka till JO

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *