Springa över Alperna

Ända sedan jag kom hem från att ha vandrat hela Kungsleden för två somrar sen har jag letat efter nya äventyr och resor jag kan göra. Men eftersom jag har haft mycket för mig sedan dess har jag hela tiden skjutit fram mina tankar och idéer och har därför inte gjort något eget äventyr sen vandringen. Så det börjar verkligen krypa i benen på mig!

I utbildningen jag går nu har vi tre veckor avlagda för projektarbete i sommar. Det är alltså en tid för egen utveckling och chans till att göra det man själv vill. Det jag vill är att göra ett eget äventyr. Ett äventyr som utmanar mig, får mig att växa som person och är något jag kan njuta av hela livet.

Jag vet inte riktigt när jag kom på idéen att springa över Alperna, men det var i alla fall  den 6 mars som jag bestämde mig för att faktiskt göra det. Leden heter GR 5 (Grand Randonnée 5) eller ’The grand traverse of the Alps’ och är ca 60 mil lång och har en total stigning på 31 000 höjdmeter. Det är egentligen ingen omöjlig led att göra, utan det som är utmaningen är tidspressen jag har. Att göra leden på tre veckor och samtidigt göra den njutbar är det som blir spännande och det som gör förberedelserna så otroligt viktiga.

Den  här sidan kommer mestadels handla om förberedelserna, för det är där äventyret börjar och det som avgör hur resan blir i slutändan. Jag har 20 veckor på mig att gå från otränad och okunnig inom trailrunning och de franska alpernas leder, till att springa 3 mil och 1500 höjdmeter om dagen i tre veckor, med packning och i terräng. Jag vet inte om jag ska skratta eller få svindel när jag tänker på det, men nu har jag bestämt mig för att göra det, så jag antar att jag måste skratta för att överleva det här. Om du vill följa och stötta mig, kommer jag skriva om allt som händer och fötter på denna sida. Jag kommer främst att ha den för egen peppning och motivation men den är även till för intresserade åhörare!