Dag 1-4

Fyra dagar har gått och jag har gått och gått och gått. Nä okej totalt sätt har jag väl inte gått så himla långt eller länge, men jag har inte hunnit med så mycket annat.

Första dagen var skit trist. Det var tråkig stig, ingen utsikt och trots att jag gick ca tre mil kom jag ändå ingen vart, eftersom leden bara slingrade sig öster ut (och jag ska ju söder ut). Så, otroligt meningslös sträcka helt enkelt. Men waw, då var det skillnad andra dagen! Jag började dag två med att gå upp till toppen av ett berg och byns skidområde, vilket var väldigt skönt då mina benmuskler nu är vana med att gå uppför och inte på platten. Väl där uppe möttes jag av en vacker utsikt för första gången på resan och stigen gick på en bergskamm bort till ännu fler vackra vyer! Om jag första dagen hade tvilat på vad jag gett mig in på så var jag nu jäkligt glad att jag hade gjort det.

Tredje dagen började också med stigning (gud vad skönt om det bara hade varit uppför och inte så långa sträckor eller så mycket nerför under dagarna!) Och ett otroligt strålande väder! Fast det var kanske lite för varmt för att vandra i till och med.. Det gick bra på förmiddagen men när jag kom fram till första stugan kl. 14 och tänkte på att jag skulle gå lika mycket till den dagen, då var jag inte lika pigg längre. Därför bestämde jag mig för att bara gå två timmar till och sova i en annan stuga än plaerat. Det var i och för sig lika bra det för denna stuga låg otroligt fint placerad!

Dag fyra – idag alltså, började jag gå ganska tidigt på morgonen och hade därför många timmar på mig att gå till nästa stad/by. Jag kom dit redan klockan två så jag bestämde mig för att vila där ett tag och sedan gå en liten bit till till nästa by. Här har jag nu fått ett bra och billigt boende i skydd från åskan och regnet.

Vi får se vart jag går i morgon. Det finns en liten chans att jag kan ta mig hela vägen till Chamonix men jag försöker intala mig att ta den sträckan på två dagar istället. Det finns ju ingen anledning att skynda sig om man inte måste.

Kroppen känns stark även om jag så klart är lite stel nu efter fyra dagar, men fullt fungerande är jag fortfarande. Jag har som sagt märkt att jag är bra och snabb på förmiddagarna, när jag inte gått så länge eller så mycket nerför, men de sista timmarna på dagarna kan vara mindre kul. Jag är inte van att fortsätta vandra efter kl. Två/tre på dagen så det är mitt fysiska/psykiska problem.

OJ va det blixtar ute nu! Jätte mysigt att sitta här under tak och kolla! (Sidospår)

Nä nu tror jag faktiskt att jag ska sluta skriva. Det är så himla segt att göra det via en telefon… Men om ni har några frågor så kan jag absolut svara på dem! För det är väldigt mycket som jag inte har skrivit om nu men jag får nog ta lite i taget så det inte blir alldeles för långtradigt det här.


Publicerat

i

, ,

av

Kommentarer

5 svar till ”Dag 1-4”

 1. Profilbild för Rebecka

  Jag och Jacob har funderat på hur det går för dig. Härligt att det går bra! En grej/fråga: de vore roligt om du skrev hur långt/hur många höjdmeter du går varje dag. Kör hårt, jag tror på dig! För om det är någon som skulle klara ett sånt där äventyr så är det du!

  1. Profilbild för Humlan
   Humlan

   Hej! Ja det ska jag absolut försöka räkna på och se skriva det i nästa inlägg! Bra att du säger det för annars hade ja kanske struntat i det ^^ Ha det bra och hälsa Japp!

 2. Profilbild för Claes
  Claes

  Sämpa krappar, sämpa!

  1. Profilbild för Humlan
   Humlan

   Hahaha! Krappen (/tjajjen) sämpar! Nä ockej de sista dagarna har jag faktiskt chillat ganska mycket men det är så det får bli ibland ;p

 3. Profilbild för Bittan
  Bittan

  Heja Humlan Mathilda Linnéa Westh, vilken jäkla kämpe du är, grym!!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *