Det har börjat!

Vet inte om jag ska säga att det här äventyret börjar i sommar och att målet är att korsa Alperna och ta mig till Nice. För mig har ju äventyret redan börjat och målet är inte alls något man kan definiera med en sträcka eller en specifik plats, det är att göra allt jag kan för att förbereda mig så bra som möjligt och framför allt att utvecklas som person. Helt enkelt att bestämma mig för något och att sedan försöka mig på det.

Den 6 mars, när jag bestämde mig för att springa leden, var jag både otränad och i ganska dålig psykisk form. Jag ville få en nystart och ändra mina rutiner. Jag ville bli trygg i mig själv igen. För att nå dit behövde jag ett mål som jag måste jobba hårt för för att nå. Så att jag inte kan fuska och ger upp på vägen. Målet behövde också vara något jag verkligen vill uppnå och innehålla något jag älskar. För om man ska orka kämpa för något behöver det ju ge något tillbaka när man i slutändan lyckas. Så vad passade bättre än att hitta tillbaka till löpningen och att göra det i storlagen natur som jag länge har velat se mer av?

Det var förra våren som jag fick upp ögonen för att springa. När man kommer förbi den där tröskeln när varje minut är en längtan till att stanna, är det otroligt avslappnande och ger mig ett stort rus av lycka. När snön och vintern kom här uppe i Åre försvann dock motivationen till att springa och jag tappade i princip all kondition och hälsosamt levene. Det ledde sedan till att jag blev deppig och otrygg i mig själv… Jag ska inte påstå att jag var helt stabil innan vintern heller men för att må bra har jag insett att jag i alla fall inte kan fortsätta som jag har gjort nu den senaste tiden. Att tvärt ändra mina rutiner och börja träna igen var alltså nödvändigt.

Drömmen och planen att springa GR 5 och att korsa Alperna började alltså den 6 mars och målet är inte Nice, utan att förbereda mig innan dess och framför allt att utvecklas som person och bli gladare igen. Att få energi av att göra det jag älskar och att ge mig en utmaning som jag inte kan fuska mig till är det jag behöver just nu. Jag hoppas och tror att det här äventyret kommer ge mig så mycket mer än bara tre otroliga veckor i Alperna. Jag hoppas att det kommer ge mig kunskap och motivation jag kan ta med mig resten av livet. Det är målet!


Publicerat

i

av

Kommentarer

2 svar till ”Det har börjat!”

  1. Profilbild för annicaaktiv

    Otroligt vackra naturbilder och lycka till med din träning! 🙂

  2. Profilbild för Sonny

    I could read a book about this without finding such real-world apoehacprs!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *