25 dagar kvar till start!

Ja, nu kan vi räkna dagarna (eller kolla på nedräknaren vi lagt in på blå bandet sidan) tills det att vi sjösätter vid gamla Svinesundsbron. Men än är det lite kvar att göra. Bland annat skriva ut en himla massa kartor samt lösa strömförsörjningsbiten. Är det någon som läser detta som har en bra lösning på hur vi ska kunna försörja oss med ström under vår färd längst den svenska kusten får ni jättegärna höra av er i kommentarsfältet. Vi funderar just nu kring solpaneler och hur väl det skulle fungera. Eller om en skulle använda sig att ett MC-batteri/andra portabla batterier och ladda upp de dagar då en sover nära ett hus. Frågan är bara hur ofta det kommer att ske? Men som sagt kommentera gärna med era förslag/tips/idéer! DSC_0321

En annan sak som vi håller på med lite successivt är att fälttesta den utrustning vi kommer att ha med oss samt de lösningar på problem vi tänkt ut. Idag har varit en sådan dag och just nu sitter jag faktiskt i mitt nya fina tält, jag köpt från Hilleberg (ni kommer kunna läsa mer om all vår utrusning när vi släpper vår packlista) och knåpar ihop detta inlägg. Jag befinner mig på en ö som heter Björnholmen och ligger strax söder om Vitsgarn och har precis fått i mig lite god krämig pasta med svamp och paprika. Mums!

 

När jag hade bestämt mig för att göra ett försök på HBB började jag söka runt efter information och läsa bloggar andra skrivit om deras äventyr längst kusten. Jag sökte och finkammade webben efter information, huvudsakligen ville jag vet hur andra personer föreberedde sig och planerade sina turer. Jag letade och letade men utan någon vidare lycka. Visst fanns det något litet inlägg här och där på någon enstaka sak de gjorde innan de begav sig ut, men i stora drag fanns där ingen info att få. Jag bestämde mig då för att det ska det bli ändring på och i ungefär samma veva skapade jag Frilufsarna.se tillsammans med Ida och Hampus. Paddlandet framåt

Här sitter jag vi nu idag, ca 4-5 månader senare, med mindre än en månad kvar till start och har vi lyckats med det jag ville? Har vi lyckats ge lite mer info kring förberedelserna inför det stora äventyret som innebär havspaddlarnas blå band?

Inte än skulle jag säga. Något jag insett är att den största förberedelsen som sker är den som sker inom dig själv. Det går inte en dag utan att jag tänker på paddlingen som ligger framför. Jag går och funderar på vad för mat vi ska laga, om vi har allt vi kan tänka oss behöva, vad för sovsäck jag ska ta med mig eller om vi ska ha ett eller två tält. Samtidigt går jag också och förbereder mig rent psykiskt för det största äventyret jag tagit mig an hittills. Hur kommer jag att må? Kommer jag att palla med eller kommer jag ge upp? Jag har ju faktiskt ingen aning om vad det är vi ger oss in på. Att sitta i en kajak en hel dag eller några dagar i sträck är inga problem. Men när det kommer till att göra det tillräckligt länge så att det övergår i vardag. Att paddlingen är det en gör om dagarna. Hur kommer det vara?

Jag tror och hoppas ändå att det kommer gå bra. Och magkänslan säger mig att vi kommer ta oss hela vägen till haparanda. Det kommer bli en vår med många nya upplevelser och lärdomar. Det kommer att bli en vår jag kommer att minnas förevigt.

Hilleberg Staika uppställt.
Kvällens lägerplats. Jag har byggt upp ett litet extra tak så att jag har en ”veranda” med en tarp.

Publicerat

i

,

av

Kommentarer

7 svar till ”25 dagar kvar till start!”

 1. Profilbild för Humlan

  Du anar inte hur kul det här är att läsa! För jag känner igen mig i dina tankar Precis! Inte att jag har de tankarna än för min tur, för det är fortfarande för lång tid kvar till dess, utan exakt sådär kännde jag innan min vandring. Kommer man klara det? Hur kommer det vara att ha det här som ’vardag’? Och sist men inte minst; är jag redo?
  Klart du är redo! Om du inte hade varit redo hade du inte haft de där tankarna snurrandes i huvudet.
  Men samtidigt kan du inte vara helt redo. Du kan aldrig veta vad som väntar om du inte har gjort det förut så ända lösningen är att testa!

  Jag är helt säker på att ni kommer komma till Haparanda så länge inget super allvarligt händer. Att en kajak bryts i tur t ex. Och haha jag lovar att ni kommer in i paddlings’vardagen’ redan efter fem dagar! Kanske till och med innan dess. Och jag lovar att det kommer vara några jäkligt bra och otroligt avkopplande veckor ni kommer att ha längst kusten

 2. Profilbild för Peter Sjödin

  Jag har haft väl fungerande lösning med solpaneler och batteri sedan 2006. Här är några länkar som beskriver min lösning:
  https://kayakhbb.wordpress.com/2007/01/06/228494/
  https://kayakhbb.wordpress.com/2015/05/12/utrustningen/

  Hör gärna av dig för ev frågor

  Hälsningar
  Peter

  HBB 111+151

 3. Profilbild för Johan Öbrink
  Johan Öbrink

  Hej grabbar jag har följt alla hbb paddlare några år nu, har även varit ut och hälsat på några som har haft spot gps då går det att paddla ut och säga hej.
  Lycka till hoppas vi hörs
  Mvh Johan Öbrink
  Älvkarleby

  1. Profilbild för GEmil
   GEmil

   Hej Johan!
   Kul att du hittat hit också 🙂 Du är hjärtligt välkommen att komma ut och hälsa på. Kartan på toppen kommer snart bytas ut mot en Spot-karta så att ni ser var vi är!

 4. Profilbild för Jonathan

  Vi startar 2 veckor efter er. Hoppas vi syns någonstans längs vägen.

  Vi kommer att köra en solcellsladdare och varsitt 12 000 mAh-batteri. Vi gissar att solcellsladdaren inte kommer behövas egentligen då batterierna bör räcka tills vi får chans att ladda igen med jämna mellanrum. Men vi har med den för att testa kapaciteten och för säkerhets skull.

  Vi kommer ha två telefoner, två kameror och en spot som behöver laddning.

  Ska bli spännande att följa er start innan vi ger oss iväg.

  Lycka till!

  1. Profilbild för GEmil
   GEmil

   Ja det får vi hoppas att vi gör Jonathan! Ni kommer säkert kunna paddla ikapp oss, vi har tänkt ta det lugnt i början dessutom så!

   Vi har nu löst våra funderingar genom att köpa en himla massa powerbanks (5 st 10 000 mAh) så det får vi hoppas att vi klarar oss på mellan tillfällen att ladda. Vi har ungefär samma saker som er att ladda förutom att vår spot går på AA-batterier endast, gissar på att vi har en äldre version än eran.

   Lycka till till er med!

 5. […] jag tittar tillbaka i bloggen hittar jag inlägget ”25 dagar kvar till start”. Där skriver jag om hur den stora förberedelsen sker inom en själv, och jag tror att mycket […]

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *