Bodagrottorna med UppX

Jag och GEmil vart inbjudna att agera guider för Uppsalas Extremsportförening, UppX. De behövde någon som hade koll på Bodagrottorna i Iggesund, vilket är rimligt då Bodagrottorna anses vara världens näst längsta urbergsgrotta. Bilresan dit var lång men vi fick valuta för timmarna i bilen. Vi hade en härlig dag fylld av grottkrypning och lunch i vårsolen. Stort tack till UppX som anordnade eventet, tack även till de glada deltagarna.

För dig som är intresserad av att besöka Bodagrottorna eller något annat grottsystem finns det en del saker som är viktiga att tänka på. Först och främst, åk aldrig ensam. Ha alltid minst en extralampa per person med er in i grottan. Se till att någon vet vart ni är och hur länge ni förväntas vara borta. För övrigt, oömma kläder, hjälm och handskar. Vissa föredrar att krypa med knäskydd, andra inte. Man blir mycket törstig av grottkrypning.

 

Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *