Dag 13 – Mätta och belåtna

Sträcka: Vilodag = Varberg
Distans: 0 km

Igår tog vi oss som Emil skrev äntligen över Kungsbackafjorden och fortsatte hela vägen ner till Varberg. Vi blev väl mottagna av hans släktingar och fick äta oss mätta på god mat samt det främsta, sova i varsin säng med Tempurmadrass! Det resulterade i närmare 10 timmars djupsömn och vi var inte på benen förrän efter 10 något idag. Det gjorde inget däremot då prognoserna vi sett stämde och det blåste 13 s/m med närmare 20 i byarna. Det var hög tid för vår första hela vilodag.

Passande nog ligger våra vänner 24 Hour Meals lager och huvudkontor här i Varberg så vi passade på att säga hej och få oss en rundtur och några nya roliga smakprover. Samtidigt som vi plockade upp vår nästa ranson med mat för kommande vecka. Jag vet inte om vi berättat något om deras mat som vi äter väldigt mycket av längst vägen. De säljer huvudsakligen mjukkonserver, som mer eller mindre är färdiglagade maträtter i mjuka förpackningar som endast behöver värmas på innan de äts. Eller ja, de kan till och med ätas kalla om det är så! Det som är det häftiga med dessa om en jämför med annan ”friluftsmat” är att det är riktiga måltider på riktigt. Står det tex köttbullar med pasta så är det det, riktig pasta och köttbullar i god sås inte något tråkigt försök på att efterlikna det och det viktigaste, det är gott!

Efter att ha spenderat en trevlig timme hos Johan och gänget på 24 Hour Meals, fortsatte vi vidare för att inhandla lite nya batterier till Spoten för att förhoppningsvis få den att samarbeta med oss igen (har även mailat dem idag för att se vad de säger om att den inte gör vad den ska) innan vi fick oss en liten sightseeing i Varberg av Ingegärd och Göte. Vi fick oss även varsin STOR och god glass i samt kort därefter Hamburgare på Burger & Friends, vi åt oss mätta och till och med så mycket att Emil blev mätt på riktigt! (ni som känner han vet att det är en väldigt sällsynt sak!)

Nu liggervi här i varsin Tempursängen igen och är mätta o belåtna efter en god middag. Vi har fått tvätta kläder och haft en riktigt mysig dag i Varberg. Imorgon är det dags att bege oss ut på vattnet igen.

DSC02421
Här kan ni se hur maten är förpackad i det som de kallar för mjukkonserver.
DSC02422
Emil är nöjd över vår låda med mat och godsaker.
DSC02424
Han är också nöjd över att ha fått varm nötsås på sin glass i vad som är den största glassvåffla jag någonsin sett. Det bästa med glasstället var att de började sin meny på tre kulor och gick uppåt. Alltså det minsta som gick att beställa var tre kulor glass!
DSC02414
Kajakerna ligger fint och vilar i trädgården

DSC02432


Publicerat

i

av

Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *