Dag 16 – På en spegel av vatten

Sträcka: Ugglarp – Tyludden
Distans: 25 km

 

Dagen i bilder:

DSC_0412
I det här fantastiskt fina och egenbyggda timmerhuset spenderade vi natten med Gustav och Erik.
DSC_0410
Väldigt fint även inomhus, men mest imponerade blev vi ändå när Gustav omvandlade soffan till en 2-våningssäng! Efter våffelfrukost gav vi oss tacksamma ut på vattnet igen.
DSC_0422
Snackspaus på det stillasamma havet.
DSC_0423
Ytan var så nära spegelblank som det går, och det var en riktigt glassig dag vi fick oss på väg mot Halmstad. Efter ett tag satte vi båda på musik och bara njöt av stunden.
DSC_0426
På stranden vid Tylösand lämnade vi som vanligt kajakerna i vattnet medan vi traditionsenligt gick och köpte glass. Lurigt när vattnet stiger dock, men de hann inte smita så långt den här gången.
DSC_0430
Det är något med att Emil alltid ska kasta upp paddeln när jag fotar…
DSC_0438
Kvällens tältplats. Som ni ser har vi egen pool, och mitt tält även tillgång till vatten inne i absiden. På klipphällarna finns det inristningar från så tidigt som 30-talet (inte stenåldern precis, men nästan) i alla möjliga former. Fantastisk sovplats, även om mitt tält på bilden som vanligt står lite i riskzonen för det stigande vattnet och tilltagande vågorna.
DSC_0444
Matlagning i solnedgången.
DSC_0447
Emil försöker lista ut vilken kastrull som är optimal att koka pasta i, en gåta vi ännu inte löst…

Nu sitter jag bekvämt tillbakalutad i min stol inne i tältet och blickar ut över havet medan jag skriver, insvept i sovsäcken och med fötterna vilande på liggunderlaget. Vågorna har blivit större och det stänker ordentligt på klipporna bara en handfull meter bort. Under en stjärnklar himmel och med solid granit som bädd ska jag alldeles strax vaggas till sömns av naturens harmoniska brus. Mycket bättre sätt att somna på finns inte.


Publicerat

i

av

Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *