Dag 18 – Strandsatta

Sträcka: –
Distans: –

09:46
Jag vaknar av fågelkvitter utanför tältet efter närmare tio timmars sömn, plockar ihop mina saker och går sedan ut för att äta frukost. Emil var uppe redan klockan åtta och sitter nu i solen och läser. Han delger att han inte fått många timmars kontinuerlig sömn på grund av att tarpen lossnade under natten och låg och slog mot tältduken. Ack så jobbigt att ordna, då är det ju betydligt enklare att bara ligga kvar i sovsäcken tills det fixas av sig självt.

12:30
Vi tar en promenad i naturreservatet vi sovit utanför. Efter en lång brant backe frågar benen vad för konstig ansträngande aktivitet som egentligen pågår, inte det vanliga bekväma stillasittandet i alla fall. Emil var tvungen att jobba en stund och eftersom det blåser för mycket för att göra den stora passagen över Skälderviken så har vi ingen brådska iväg. Målet är bara att runda udden och lägga oss i perfekt startposition inför överfarten, för att imorgon bitti gå upp vid klockan fyra och börja paddla senast klockan sex. På det sättet kommer vi slippa den mesta vinden och kunna avverka längre distans.

15:06
Vågorna slår kraftigt mot klipporna vid stenstranden och vattnet sprutar flera meter upp i luften. Med brytande enmeterssvall kommer det bli svårt att ta sig ut, men vi tycker oss se ett alternativ där en snabb och vältajmad sjösättning kan lyckas.

15:15
De kraftfulla vågorna visar ingen nåd och efter att jag ofrivilligt rockhoppat ett tag drar vi upp min ledsna kajak till säkerheten. Totalt nederlag, men vi fick det på film i alla fall.

15:53
Vi konstaterar att vi har tagit oss en femtedel av sträckan på en fjärdedel av tiden. Lämnar det till att begrundas.

16:32
Vattnet börjar lugna sig igen, så om ett tag gör vi nog ett nytt försök. Tror att vi båda dippar lite. Emil ligger på en sten och äter choklad iklädd torrdräkt, flytväst och kapell, och jag lyssnar på musik i min egen värld.

17:47
Havet verkar inte ha några planer på att sluta skjutsa in vatten mot vår strand. Vi tar beslutet att slå upp ett nytt camp, nu på stenstranden bredvid kajakerna. Allt förbereds för morgondagen.

18:31
Emil säger godnatt och ställer klockan på 03:30.

19:29
Dagens lärdom:
En våg innehåller många liter vatten. Många liter vatten väger mycket, speciellt om det hamnar på en.
Godnatt!

DSC_0493
Min ännu odöpta skönhet med lite vågor i bakgrunden.
DSC_0485
Skogspromenad hör inte till vanligheterna för oss numera.
DSC_0508
Här sitter jag och bloggar i kvällssolen just nu.

Publicerat

i

av

Etiketter:

Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *