50 dagar kvar

Nu börjar det dra ihop sig och det är hög tid att göra klart allt om jag ska ha min första sommar månad ledig. Problemet är att jag står och trampar på samma ställe hela tiden men i veckan har jag äntligen kommit igång lite. Jag har torkat en veckas middagar, som var tänkt att bli hela vandringens middag men efter första torkningen insåg jag att denna mat tar alldeles för lång tid att torka och risken för mögel eller att maten härsknar känns för stor – nämligen köttfärssås. Får därför tänka om så därför kommer nog den största delen av maten som jag torkar själv vara vegetariskt för det känns som ett säkrare alternativ. Maten kommer jag paketera och anlita min kära mor att skicka ut via Bussgods när tiden är inne. Min stora skräck är att maten hamnar på villovägar. På grund av denna skräck har jag kollat och mätt på google maps och kommit fram till att jag endast ska posta vid tre tillfällen samt ett fjärde som jag skickar med mors kusin som jag passerar halvvägs genom bandet.

 

Vad har hänt mera? Jo, jag har testat mitt nya tält från Hilleberg. Ett ultralätt solotält som jag tror jag kommer trivas i och jag har gjort någon sorts provpackning. Svårt att provpacka ner alla ens saker inte befinner sig i Stockholm utan redan är på sin väg norrut, men på ett ungefär. Efter att ha gått 1 mil med ryggan blev jag ännu mer taggad på min resa. Jag som trott att jag ska bära på en 20 kilos ryggsäck insåg att den skulle bli mycket lättare än så. Det som har hänt mera är att innan jag åkte ut på denna prov-tur var att jag sprang ner på stan dagen innan och köpte mig en ny kamera. För att kunna dokumentera alla fina stunder men även dela med mig av dem under turen med bara några knapptryck. Dock är det en riktig batterislukare för både kameran och mobilen så får se hur flitigt den används.

 

Vad kommer härnäst? För det första är det att planera vad för mat som ska torkas och vad som ska köpas och förhoppningsvis är allt paketerat och klart 1 juni. Det andra är att införskaffa alla kartor och för det tredje träna och njuta av livet. Det lät ju enklare svart på vitt än vad det låter i mitt huvud. Trotts bullret i mitt huvud så vill jag bara få komma ut och börja vandra. Tanken på bara jag och naturen (som jag skrev i tidigare inlägg) gör mig livrädd gör det mig även så glad att jag ska få vara ute i naturen varje dag, det är någonting som kommer vara så fridfullt och stressfritt.

13225237_10154034950965631_582884752_o
Mitt nya tält – akto. Ett solotält som även fungerar för två.

 


Publicerat

i

,

av

Kommentarer

4 svar till ”50 dagar kvar”

 1. Profilbild för Johanna
  Johanna

  Kul! 🙂 Jag ska också gå Gröna bandet i sommar (vi verkar bli rätt många). Börjar i Strömstad om två veckor och följer sedan gränsen norrut. Det är mycket att planera och tänka på. Vi kanske ses nånstans i fjällen! Lycka till!!

  1. Profilbild för Ida
   Ida

   Roligt, då möts vi säkert någon gång! Tack, och lycka till själv!

 2. Profilbild för Jonas

  Till Topps torrare variant av köttfärssås fungerar utmärkt. Rätt torkad och förvarad gick den fortfarande bra att äta när den var 1 år gammal.
  Recept

  Lycka till!

  1. Profilbild för Ida
   Ida

   Faktiskt det receptet jag gick på, ända tills jag hällde ner tomatsås och gjorde såsen jätte vattnig. 1 år är inte dåligt, men tror det blir vegitariskt resten av måltiderna.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *