Dag 73 – Idag skulle vi till Bjuröklubb

Sträcka: Ratan – Hällskär
Distans: 50 km

Efter gårdagens regn och rusk visade väderprognosen för dagen solsken och medvind. Den visade så pass mycket medvind att Emil vid start promt sa att ”Idag ska vi till bjuröklubb, oavsett hur lång tid det tar.” Bjuröklubb låg ca 7-8 mil bort…

Vi kom iväg strax innan 11 och lämnade Ratans fina gästhamn för färd norrut i härlig medvind. På vägen ut frågade jag Emil vad han skulle säga var den optimala medvinden. Efter lite diskussion kom vi fram till att ca 3 m/s i ryggen skulle vara det perfekta. Då blir nämligen inte vågorna så farligt jobbiga i ryggen och en kan få ett härligt flow! Ett härligt flow fick vi idag men vinden var närmare 5 m/s och med den kom vågor på ibland uppemot 3 meter. Det är nästan så att vi börjar bli vana med dessa gigantiska vågor nu. Emil berättade nyss hur han ibland tänker på hur coola vi är egentligen. Eller meningen med frågan var väl egentligen hur en ska kunna beskriva det vi paddlat i idag till exempel. Bland annat har vi tänkt att det skulle kunna beskrivas som att åka lilla fritt fall en hel dag. En annan bra liknelse är denna som herrn där borta i tältet sa:

Tänk dig att du är i ett rum och sitter på golvet. Sen häller någon ett badkar med vatten på dig från taket.

Ja ett normalt rum har om jag minns rätt strax under 3 meter i takhöjd. Vilket i sig blir höjden på vågorna som vi idag paddlat med i ryggen eller från sidan och höjts upp och ned av. Ibland har de valt att hoppa på oss med vatten men oftast har de bara skickat oss fram o tillbaka. Jag tror att det är svårt att förstå hur det är och det är ännu svårare att förklara samt helt omöjligt att filma. Du får helt enkelt ge dig ut och testa. Men gör det då med mycket goda säkerhetsmarginaler!

Hur blev det då med Bjuröklubb?

Jo efter närmare omtanke valde vi att göra en relativt tidigt kväll då vi kände att våra kroppar var ganska stela. Vi har ju ändå tagit oss 5 mil på endast 7 timmar i kajakerna (inklusive lunch och pauser) så det har varit en rätt bra dag ändå! Och vi är glada och nöjda här i solen på vårt skär med tärnorna skrikandes ovanför!

DSC_1932
Där uppe sitter jag nu och skriver detta inlägg. Dagen till ära har jag fått mig lite godkaffe och kakor också! Det går ingen nöd på mig inte!

Publicerat

i

,

av

Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *