Kanalklippan

Förra veckan testade vi vad Kanalklippan hade att erbjuda för sportklättrare. Vi hittade leder vi inte alls tyckte om, vi hittade leder vi tyckte om, och vi hittade leder som fick hjärtat att hoppa upp i halsgropen på oss. Dessutom lärde vi oss att graderingarna på vissa leder inte alltid stämmer överens med 27 Crags graderingar.

”Mittsund express” 5+, den första leden för dagen var ingen höjdare, den kändes knöglig och det var svårt få flyt. ”Helt galen” 5+ däremot var en av de bättre vi klättrade just för att den flöt på så bra. Dagens värsting var dock ”Publikfriaren” 6a. Den var juggig och ganska lättklättrad, dock snålt bultad. Här tog Teo sitt första riktiga fall utomhus, ett rejält var det också med en fallhöjd på över tre bultar.

Klippan ligger precis vid vattnet. Det fanns inte alltid mycket utrymme att stå och säkra på och som jag nämnde tidigare stod det ofta en gradering på klippväggen och en annan på 27 Crags. De på klippvägen var ofta markerade som svårare och det kändes som även de stämde bättre. För övrigt var det en fin klippa med en del fina leder att upptäcka.


Publicerat

i

av

Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *