Toreskyrkja

Sedan jag flyttade till Gaustablikk har jag spanat på topparna på andra sidan sjön, funderat på vilka linjer som är bäst att åka och vilken väg upp som är smartast. Vägarna ner är många och kantas av klippor och dropp i alla storlekar. Efter senaste tidens snöfall så började det äntligen se åkbart ut, så jag dedikerade dagen till en upptäcktsfärd och puderjakt mot toppen av massivet; Toreskyrkja.

Jag passade även på att inviga mitt hemkonstruerade snedställda skidfäste på ryggsäcken, och klättrade ganska raka vägen upp på både klippa och snö. Topparna är inte så välbesöka trots den enkla accessen, och området är därför väldigt lugnt och rofyllt med en orörd känsla. Du är dock aldrig längre bort än att du ser hem!

Jag skulle gissa på att det här är spår från en räv som förflyttat sig med lite fart, men jag är allt annat än säker. Någon som vet?
Gaustablikks framsida med Kvitåvatn i förgrunden.
Det finns en hel del klippor på den andra sidan sjön, här är en fin en på cirka 50 meter.
Utsikten söderut från Toreskyrkjas topp.
Här fick jag mig i alla fall ett gäng bra pudersvängar!
Dagens sista solstrålar träffar Toreskyrkja.

 


Publicerat

i

, ,

av

Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *