Russelvstind

Min kursvecka med fjälledarutbilning i Abisko och Kiruna var över, och med stor förväntan och en smula nervositet styrde Mathias, Rosalinn och jag racerbilen Gröna Ärtan norrut. Jag hängde med som på ett litet bananskal, i sista stund hade de övertalat mig att packa mina sommarvallade skidor när jag for norrut, och nu satt jag där i en proppfull bil, inklämd i framsätet.

Framme på kvällen efter en lång och scenisk körning så mötte vi upp Jonna, Johan och Johanna som åkt från Abisko tidigare samma dag. De hade gjort sig hemmastadda på en sjysst tältplats precis vid vattnet, omringad av tusenmeterstoppar. Vi grillade och åt innan det var dags att krypa ner i tälten, förväntansfulla inför morgondagen.

På morgonen hade Rosalinn och Mathias börjat känna sig krassliga och bestämde sig för att vila, men vi andra åkte iväg till den nordligaste delen av ön för att ta en uppvärmningstur på ett berg vid namn Russelvstind. Vädret var strålande vackert och det blev en riktig kanondag!


Publicerat

i

, ,

av

Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *