Häggstaklippan

 

Tradklippa med varierande svårighetsgrad. Hög nog att multipitcha men finns även korta vägar som är lätta att sätta topprep på. Parkering finns i anslutning till Kyrkogården, på de närmaste platserna gäller 2 h (vet inte hur ofta de kollas).

I söndags gjorde jag första klättringen på Häggstaklippan tillsammans med min sambo. Tvärr blev det inte så mycket bilder tagna. Vi  hade kollat upp några leder i förväg i nya Stockholmsföraren och hittat något på nästan alla väggar. Då det var mycket folk på Ramp-väggen började vi med Fyran 4c*, 40 m på Trean-väggen. Vi hamnade dock för långt åt vänster så vi byggde standplats och fortsatte på det jag misstänker var Tvåan 3c, 13 m. Efter en tids sökande efter firningsankare gav vi upp och gick ner på en stig som kom ner vid Nya väggen. Därefter klättrade vi Moss diedre 3b, 10 m + slutet av Ekleden 3c på Direttissima-väggen upp till ankaret. Förhoppningen var att kunna sätta ankare över Omöjliga väggen* 6a+ (Omöjliga väggen-väggen) men hittade inga bra fästpunkter. Vi avslutade med sportklättring av Vitterheten 5b, 12 m på Nya väggen. Många väggar gick inte att klättra då det var ett korpbo på Långfredagsväggen. Häggsta är en klippa med mycket historia och är värt ett besök av den anledningen. Vissa väggar är mycket svårsäkrade och kan bli långt mellan säkringarna även förbi vissa krux.

Vill också tillägga att nya klätterföraren över Stockholm är mycket bra!

Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *