Mjölmaskburgare

Vill du ha mer äventyr i vardagen? Äta miljövänligt? Testa mjölmaskburgare!

050316_2

Att äta insekter är än så länge en avlägsen tanke för många av oss  i västvärlden men ett fåtal restauranger i Stockholm har trots allt lagt insekter på menyn. Det är en trend som kan komma att växa, kanske är det snart en del av allmänhetens vardag.

De vanliga argumenten för insekter på menyn är ”de äter det i Asien” och ”det är mer miljövänligt och hållbart än kött”. Inte övertygad? Insekter är dessutom proteinrika, mjölmaskarna jag använt i det här receptet innehåller 45g protein per 100g. Det är inte heller långsökt att dra parallellen till kräftor, hur uppfattas dessa som mat för den utomstående?

Billigt kan jag dock inte påstå att det är, 78,28 kr för 50g (räckte till två biffar) +63,56 kr i frakt. Om trenden växer och produktionen ökar bör priset dock sjunka. Smaken på den färdiga burgaren var ok, däremot var den mycket torr, burgaren sög sig fast i gom och kinder så fort den fick chansen.

 

050316

Ingredienser

 

50 gram frystorkade mjölmaskar
25 gram valnötter
60 gram grovt hackade färska champinjoner
1 klyfta vitlök
1 ansjovisfilé
1 tsk vitvinsvinäger
050316_11 tsk flytande honung
3 tsk olivolja
1 tsk färsk timjan
0,5 tsk färsk rosmarin
salt
peppar

 

 

 

 

Receptet är hämtat från http://www.bugburger.se/tag/mjolmask/
Mjölmaskarna beställde jag från http://www.eatgrub.co.uk/

0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

15 − ett =