Havspaddlarnas Blå Band

Hej! O mycket varmt välkommen med på äventyret!
Emil heter jag och i vår har jag tänkt paddla runt Sveriges kust i kajak. En etapp som även är känd som “Havspaddlarnas blå band”. Det är en tur på ca 240 mil som går från Svinesund längst upp på svenska västkusten hela vägen ned, runt skåne och upp igen till Haparanda, högst upp i bottenviken. Jag har personligen aldrig gjort något liknande förut och sanningen är att jag i dagsläget faktiskt aldrig ens varit ute och paddlat i en vecka i sträck. Vilket i sig är ganska komiskt när jag tänker på det för jag sitter i en kajak väldigt ofta. Det är nog för att tiden inte har räckt till.

Men i vår är det dags och jag ser fram emot att få glida fram näst intill ljudlöst längst vårt avlånga land. Se sälar nyfiket kolla upp på mig när jag glider förbi. Känna vattendropparna skvätta upp i ansiktet då vågorna slår över kajaken. Se elden flamma gult och orangt i lägerelden då jag slagit läger efter en hård dags paddling och inte minst, att få vara oberoende av klockan och tiden.

Vem är då jag och hur kommer det sig att jag fått för mig att ta mig runt svenska kusten för egen motor? Det finns ju snabbare sätt ^^

Emil var namnet som sagt och jag är född och uppvuxen i Hässelby, en förort till Stockholm. Genom uppväxten var det hockey som var det stora tidsfördrivet och intresset. Som 16 åring började jag gymnasiet och det var där mitt intresse för äventyr och paddling startade.

Nu 5 år senare ligger skridskorna på hyllan och hockeyklubban har blivit utbytt mot en paddel. Jag jobbar bland annat som guide för Stockholms Guidebyrå samt jobbar på Rålis kajak, en kajakuthyrning i Stockholm. Jag håller också på med Fotografi och driver fototävlingen Stockholm Fotomaraton. De senaste åren har en sorts längtan vuxit inom mig och jag har velat ta mig ut på ett större äventyr, en expedition. Förra vintern var jag i Australien och det var nära att jag gav mig på “Murray River” – Australiens längsta flod. Så blev dock inte fallet och nu sitter jag istället här, och ska börja planera vad jag tror kommer vara mitt livs största äventyr hittills.

För att göra det hela ännu mer spännande har jag tänkt försöka bjuda in dig där hemma att följa med! Och du behöver inte ens lämna soffan! (om du inte vill så klart^^)

Istället kommer du att via denna sida kunna följa mig och vara delaktig i äventyret på andra vis och ta del av alla de lärdomar jag kommer att lära mig! Varför lära sig någonting om man inte kan dela med sig av kunskapen? Kanske är det så att du har kunskap du kan dela med dig av också! Förmodligen är det så!

Så tillsist vill jag bara återigen hälsa dig välkommen och nu kör vi igång!


Publicerat

i

av

Etiketter:

Kommentarer

2 svar till ”Havspaddlarnas Blå Band”

 1. Profilbild för Olof
  Olof

  Hej på dig. Jag är Olof som också försöka mig på samma äventyr som ni. Jag skall följa er inte bara på er hemsida utan efter er den 15/5. Lycka till.
  Olof Löfman

 2. Profilbild för GEmil
  GEmil

  Hej Olof!
  Kul att du hör av dig. Härligt att du tillslut får komma iväg på detta äventyr vi ska göra i sommar. Vi får se om du kanske kommer ikapp oss längst vägen (vi ska ju pausa en vecka i Maj då SEmil ska upp till Abisko). Ska bli kul att följa dig och ditt äventyr och kul att du ska följa oss!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *