Äntligen en solig dag!

Det är måndag den 7 december och äntligen skiner solen!

Ända sedan jag kom hem från Malta har jag haft en längtan efter att få sitta i en kajak igen. Jag har velat komma ut och paddla och lufta flytvästen lite så att säga. Därför planerade jag att nu helgen som var sticka ut på ett helgäventyr och kanske rund Lidingö eller något. Började planera och till och med packa innan vädergudarna tyckte att jag skulle göra annat. uppemot 20 sekundmeter i byarna visade prognosen. Visst är jag kanske lite galen, men att ge mig ut i det när det är december och snabbt blir mörkt samt är kallt i vattnet kändes lite väl dumt. Helgen fick istället bjuda på lite klättring på klättercentret. DSC00878

Idag däremot, tyckte vädergudarna att det var dags och jag tvekade inte en sekund. Jag gjorde snabbt klart det jobb jag hade att göra idag hemma och packade sedan för en kajaktur. Det skulle fortfarande vara lite blåsigt men inte alls lika farligt. Vinden var rak ostlig så min plan blev att paddla runt Kärsön från Smedsudden och Råliskajak där jag lånar kajaken från. Genom att paddla och gömma mig så gott det gick bakom uddar och små öar gick det att undvika motvinden relativt bra. Endast en mer krävande överfart resulterade det i och sedan en härlig medvindspaddling hem i skymning. När jag kom runt och fick vinden i ryggen stoppade jag i hörlurarna i telefonen och satte på musik för  vad jag tror är första gången då jag är ute och paddlar. Gud så härligt det var! Mysig musik i öronen, vinden i ryggen och skymningsljus som täckte himlen. Det är inte så konstigt att man fastnat för denna härliga hobby!

Jag har en liten fundering bara som jag inte hittat något svar på än. Jag har sedan två månader tillbaka haft en Sony Z5 Kompakt som telefon, mycket på grund utav att den är vattentät, har en bra kamera och är mycket uthållig sett till batteritid. En perfekt bekantskap att ha med sig när man paddlar helt enkelt! Det jag funderar över är dock huruvida den är vattentät om jag har ett par hörlurar inkopplade. Tänker att det ju då måste gå ström där vilket kan vara en risk. Det är dock vattentätt i det hålet utan något lock om hörlurarna inte är i så jag vet inte.. Vet du eller har du testat får du gärna upplysa mig!

Det får vara allt för mig från idag. Imorgon blir det lite jobb i form av grottkrypning i klövbersgrottan. Härligt!

DSC00880
Bild från dagens matlagning. Maten har jag faktiskt tagit från en vegetarisk matkasse vi hade hemma under veckan!

Publicerat

i

,

av

Etiketter:

Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *