Full fart, men snart klart!

Det är full fart i planeringen, och de senaste veckorna har det hänt en hel del!

Först och främst har jag goda nyheter att meddela, för jag lyckades nämligen få tid hos en väldigt duktig naprapat som har klämt och känt på min axel idag. För att summera slutsatsen kort så trycktes axeln förmodligen ur led när jag ramlade på skidor för snart tre veckor sen, vilket ledde till att ligamenten nu är uttöjda. Det kommer ta tid för den att bli återställd igen, kanske så länge som till slutet av sommaren, och det enda som går att göra är att träna upp musklerna så att de håller leden på plats. Låter ju inte så positivt för Blå Bandet, men faktum är att de rörelserna som görs vid framåtpaddling är ganska optimala som ”rehabträning”. De gör inte ont men kommer bidra till att hela axeln stramas upp ordentligt, vilket i sin tur minskar risken för att den hoppar ur led igen. Dagens provpaddling kändes också bra (alltså nästan ingenting), även om jag ganska snabbt blir trött. Otroligt passande med roderkajak får jag medge. Hur som helst, glada besked med andra ord och vi hoppas därför komma iväg redan i slutet av nästa vecka! Vi kommer dock att ta det väldigt lugnt i början och paddla korta etapper så att axeln hänger med, men eftersom vi inte har några planer på att slå rekord så har vi ingen brådska (även om vi har någon slags vag deadline).

Vi har även skrivit ut och fixat klart alla kartor som behövs, vilket var ett jäkla jobb för Emil, men nu är det gjort och alla kommer kunna ta del av dem! Hur vi gjort och allt sånt kommer han berätta om i ett annat inlägg inom kort.

Projektet Låt Östersjön Leva kickar igång i samband med att vi beger oss iväg, och det är något som vi är både väldigt stolta och entusiastiska över att få vara en del av. Vad vi mer exakt ska starta upp avslöjar vi inte riktigt än, men alla kan vara med och delta i det roliga. Det kan till och med vara väldigt lönsamt att vara med…spännande, eller hur?! Håll utkik efter uppdateringar på den fronten! Kika gärna in på latostersjonleva.se och läs mer så länge, där står massor av bra grejer!

Det vi sitter med just nu är sammanställningen av packlistan, vilket tar sin tid speciellt eftersom den uppdateras nästan dagligen. Dock så kommer vi ha med oss en hel del sjyssta grejer, och vi ser fram emot att snart få presentera flera nya och roliga samarbeten!

DSCN7118_04
Emil glider förbi i sin neoprenhuva. Själv mös jag ovanför vattenytan medan han rullade runt och hade sig inför helgens examinatorsutbildning för Paddelpasset Blå Nivå.

Publicerat

i

av

Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *