Vårdberget

I helgen vart det utflykt till Vårdberget mellan Södertälje och Nynäshamn. Vårdberget är en klippa med många leder på liten yta med nära anslutning till vindskydd för övernattning och en rejäl grillplats. Klippan är utmärkt för topprepsklättring men det finns även traddvänliga sprickor och en del bultade leder för sportklättring. Här finns leder markerade från 3 till 7-.

Enligt Sverigeföraren.se är marken kring Vårdberget under försäljning av Stockholms stad. Med områdets framtida användning i åtanke uppmanas därför besökare uppträda skötsamt och gärna plocka upp eventuellt skräp.

110416_9
Panorama från vårdkasen på toppen av Vårdberget

För mer information samt vägbeskrivning besök Sverigeföraren.se

Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *