Dag 1, Svinesund – Nord Långös södra spets

Dagens etapp: 23,8 km

Tilslut var dagen kommer och igår (eller ja, nu är det förrgår till och med) lastade vi kajakerna på bilen och begav oss mot Svinesund.

13010606_515697461948635_937491649266237696_n
Dent tredje kajaken skulle ner till Pelle, från Melker kayaks.

Väl på plats insåg vi att själva startplatsen kanske inte riktigt var lika romantisk som vi hoppades på, i alla fall inte för att sova på, vilket vi skulle göra. På det fick vi lite (läs en hel del) regn på oss när vi satte igång och packade kajakerna lite grann och fixade med det sista innan vi kunde släppa iväg bilen som skulle åka hem igen. Vi fick upp en provisorisk tarp som sen blev stationär då vi slog upp tältet och började göra oss hemmastadda på parkering vid det gamla färjeläget vid gamla svinesundsbrons södra brofäste.

DSC_0390

Idag var det tillslut dags. Sjösättning och start av mitt livs största äventyr hittills, Havspaddlarnas blå band.  Men det var inte bara att starta för oss i morse utan vi har ju fått den stora förmånen att få vara en del utav projektet Låt Östersjön Leva. Vi var idag starten på en sorts stafett, där alla kan vara med (hint, hint) och ta ett skrin hela vägen längst Sveriges kust, alltså samma väg som oss och städa stränderna längst vägen. Tanken är att du som är sugen kan anmäla dig på Låt östersjön levas sida och kunna plocka upp påsen längst kusten, ta med den en bit och sedan städa stranden där du ”går i mål”.

Hur som helst, för att få en ordentlig spridning på stafetten skulle en film göras som visar vad det hela går ut på och hur det funkar. Vi har alltså idag fått vara skådisar och filmat större delen av dagen, fått träffa en hel del nya trevliga människor och städa en strand på västkusten (jäklar vad mycket skit det flyter i land på här…).

För att få bra film krävs det att vi vet vad vi ska göra. Det blev en hel del telefonsamtal.
För att få bra film krävs det att vi vet vad vi ska göra. Det blev en hel del telefonsamtal.

Efter en solig avslutning på filmandet gav vi oss ut i skymningen för att ta oss ner till här där jag nu ligger i mitt tält och hör hur tältduken prasslar i vinden utanför. Nu är vi igång. Hbb har börjat!

DSC_0394


Publicerat

i

av

Kommentarer

Ett svar till ”Dag 1, Svinesund – Nord Långös södra spets”

  1. Profilbild för Leif Strandberg
    Leif Strandberg

    Lycka till… och när ni kommer till Hälsingekusten kanske jag kan dyka upp (med skräphink – visst var det så 🙂
    Men alltså – god tur- paddla på – ta inga risker – ta det säkra före det o-säkra.

    Leif

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *