Paddling västkusten

Dag 2 – Halvkul med kuling

Sträcka: Nord Långö, sydliga spetsen – Edholmarna
Distans: 9 km

Natten till idag var helt klart händelserik. Tre gånger gick jag upp och förstärkte kupoltältets fastankring, men när vinden vände och jag vaknade av att innertältet stegrade sig så gav jag upp. Väl ute i blåsten igen insåg jag att min tyngd var det enda som hade hindrat tältet från att lämna den kala klipphällen, och medan jag stod och bestämt höll ner bågarna på backen så ropade jag på Emil att jag behövde lite hjälp. Yrvaken som han var dröjde det ett tag innan han kom till undsättning, men när han insåg situationen så fick han fart på maskineriet. Vi lossade den övre delen av kupolen och släpade sedan bågar, innetält och sovgrejer till en mer skyddad plats, allt i ett knyte. Där spenderade jag sedan resten av natten, sovande på en knöl med endast fredliga myror till grannar.

Förmiddagen spenderade vi i Emils tält i väntan på bättre väder. Vi passade då på att spela in vårt första podcastavsnitt! Kul tycker vi, och hoppas att det ger lite intressant lyssning i alla fall. Tanken är att det ska släppas på hemsidan på torsdag, så håll utkik!

Strax innan klockan fyra på eftermiddagen lämnade vi lägerplatsen och kämpade sedan mot vindar  som gjorde det svårt att komma framåt. Efter några småtuffa passager så sitter vi nu på Edholmarna söder om Strömstad och myser vid en knastrande brasa. Emil räknade precis ut dagens distans, 9 km… Känns som vi har paddlat det dubbla nästan!

Tältning
De fredliga myrorna som vaknade på morgonen och kom på besök i tältet!
Paddling västkusten
En av de stillsamma etapperna i lä från vinden.

Paddling, grillning


Publicerat

i

av

Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *