Jämtlandstriangeln och Fjällfest

Tycker det är väldigt mycket bilder på glittrande vatten och solbelagda klipphällar nu… Uppe hos mig i Åre är det ju fortfarande vårvinter! Eller ja, i alla fall på fjället. Ska nog inte säga att det är vårvinter i Åre by nu när jag sitter här och skriver ändats iklädd brallor och skjorta. Men har just kommit hem från Storulvån och Jämtlandstriangeln och där var det minsann glittrande snö minusgrader fortfarande!

Förra söndagen åkte jag och min klass ut till Storulvåns fjällstation för att börja våra femdagarsturer på turskidor. Vi var uppdelade i tre grupper varav alla hade olika teman på sina turer. Min grupp skulle gå ’triangeln’ och längst vägen testa på olika vinteraktiviteter som snöskovandring, topptur i Sylarna, bygga snökantsbivack och topptur på Snasahögarna. Vi hade fem dagar av underbart väder, med sol och nästan ingen vind. Det var varmt nog för att bara gå i underställ men samtidigt så pass kallt att snön ändå höll sig fin. Nästan läskigt att vi alltid lyckas tajma in perfekt väder på våra turer!

image

Bluebird påväg till Blåhammarens fjällstation

 

image

Jag tror jag håller på att förklara varför himlen får olika färger vid solnedgångar..

image

Första tältplatsen. Så pass vindstilla att vi inte ens behövde säkra upp tältet genom attbbygga en mur som vindskydd.

image

Snöskovandring upp på Blåhammarskläppen. Riktigt mysigt att gå upp och se solnedgången där ifrån!

image

Tredje dagen gick vi på topptur i Sylarna och byggde Snökantsbivack på eftermiddagen. Den blev otroligt snygg och döpdes därför till ’Kattedralen’. Jag gjorde sen ett kors på väggen och satte ett värmeljus under för att få den rätta känslan. Haha extra kul eftersom mitt liggunderla har formen som en kista!

På onsdagen kom vi fram till Storulvån igen och avslutade vår tur med en topptur upp på Lill-getryggen. Fast även om turen med skolan var slut då stannade vi ändå kvar i Storulvån eftersom vi skulle vara med på ’Fjällfest’ som tailguides. Fjällfest är Sveriges största event för friluftsliv på vintern och är i första hand riktad mot topptursskidåkning. Massa människor kommer till stationen för att vara med på kurser, turer, föreläsningar och annat skoj. Det vi skulle göra var som sagt att följa med som extraguider på toppturerna och att knyta ovärderliga kontakter. Hela eventer var super kul och inte blev det mindre bra när vädret fortsatte på topp med sol och nysnö på fredagsnatten!

Ja det var en väldigt kortfattad version av min vecka på fjället men nu ska jag gå ut och njuta av solen!

 

(Bilderna är tagna av Ida Lindström (@idalimpan))

Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *