Dag 12 – Kungsbackafjordens nederlag

Sträcka: Krokudden – Varberg
Distans: 35 km

Idag var dagen då vi äntligen besegrade Kungsbackafjorden och dess cirka fyra kilometer långa överfart, efter att två gånger tidigare ha stoppats av allt för kraftiga vindar. Imorse fick den ge vika, även om den in i det sista kämpade emot med isande hagelskurar som stack oss i ansiktet likt nålar. Vi drog bara mössorna långt ner i pannan och körde på, fast beslutna om att vi var starkast den här gången.

Sju timmar och 35 kilometer senare stod vi på kanotklubbens brygga i Varberg. Vi paddlade nästan bokstavligen raka vägen hit, väldigt sugna på att återigen få avverka lite distans. Längs vägen slog tre sälar följe med oss under nästan en timmes tid. De låg på ett avstånd mellan 5-20 meter bakom, och ibland försvann de för att helt plötsligt sticka upp huvudet en bit åt sidan.  Vinden mojnade helt och hållet ett tag, för att sedan vrida om och börja fläkta svagt från andra hållet. Med tanke på de mörka regnmolnen 360 grader runt omkring oss, föregående dagars blåst och morgondagens tvåsiffriga vindprognos så kändes det som att vi befann oss mitt i stormens öga.

Framme i Varberg blev vi upphämtade av släktingar till mig, och nu har vi göttat oss ordentligt med riktigt god lagad mat och varmdusch. Med tanke på morgondagens rapport om kraftig motvind blir vi sannolikt kvar här en natt till, och på schemat står inhandling av en del saker, tvättning och ett besök hos 24 Hour Meals för att fylla på vårt mat- och snacksförråd!

Skärgården har ju tyvärr tagit slut nu vilket innebär att paddlingen kommer att bli lite mindre stimulerande ett tag framöver, om än fin med sina kontraster. Idag pumpade vi upp lite musik när vi plöjde öppet vatten, och det är något som vi kommer vilja göra framöver också. Lägga gärna till låtar i vår spellista!
spotify:user:emil08:playlist:6UjU5RGzKPyiKJtughrE9B

Förresten, innan vi gav oss iväg så var vi med i ett reseinslag i Varas lokala radiokanal Radio Varan. Kul tyckte vi, det gör vi gärna om!

DSC_0346
Emil njuter av segerkänslan
DSC_0350
No hands!
DSC_0363
Vi har i alla fall väldigt roligt när vi paddlar!
DSC_0371
Allt ur kajakerna, det är en del grejer vi har med oss…

Publicerat

i

av

Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *