Dag 11 – Dagen vi byggde ett staket

Sträcka: Mönster – Krokudden
Distans: 7.5 km

Upp i ottan var tanken och Emil ställde klockan på 6. Vi valde igår att ta samma tält för att vara ännu effektivare på morgonen och hinna över den där kungsbackafjorden som vi ej kom över igår. Han påstår att han försökte väcka mig vid sex men att jag ej var kontaktbar varpå han gav upp. Halv 9 tror jag klockan tillslut blev innan vi började komma ur sovsäckarna. Bättre än inget i alla fall och att vi satt i kajakerna redan en timme senare tror jag är nytt rekord!

Vi tog oss ur vår halvskyddade vik vid platsen som tydligen kallas för mönster och begav oss österut mot Hålludden (tror jag den heter) för att se hur väl det gick att ta oss över de 4 km till skydd i Åsa. 4 Kilometer kanske inte låter särskilt mycket och det är det inte heller i normala fall. Om det däremot blåser på rätt ordentligt, vågorna slår fint mot skarpa bergskanter och vinden är mer eller mindre rak motvind, då är det ganska långt. Vi tog oss till en fyr ca 1 km från land utanför udden och tog där beslutet att det inte går att korsa fjärden på ett tillräckligt säkert vis. Istället tog vi sikte på en sandstrand vid en plats som kallas för krokudden (se markering för inlägget på kartan överst på startsidan). Här slog vi upp tält och började gå in mot Onsala, för att hitta en affär att köpa mat. På vägen stötte vi på en bil med en kvinna (som jag tyvärr glömt namnet på) som artigt erbjöd sig att skjutsa oss in till en plats där vi både kunde äta och handla. Helt fantastiskt hur snälla folk är mot oss paddlare! Tack för det!

Vi hamnade på Johannas i Onsala (som snart byter namn till Burger Station) där vi fick äta oss mätta. Vi fastnade hela lunchen och satt och snackade, jag drack lite kaffe och vi njöt av att få vila lite. När vi skulle gå kom vi att prata med Micke som driver stället och jag vet inte hur vi kom in på det men på något sätt berättade han att han skulle bygga ett nytt staket på uteserveringen idag. Jag som insett att vi inte har något bättre för oss idag erbjöd mig (oss, Emil var på toa) att hjälpa till och så blev det. Men först fick vi handla lite mat etc på Hemköp tvärs över.

Nu x antal timmar senare sitter vi båda här, har hjälpt till att bygga ett nytt fint staket, fått pizza, öl och varsin varmdusch som tack för hjälpen och dessutom ska vi få skjuts hela vägen tillbaka till vårt tält. Det kan helt enkelt inte bli mycket bättre än så här när en blir inblåst i Onsala.

Tack för det!

DSC_0555
Emil som drar upp kajaken på dagens landningsplats
DSC_0557
Rivning av gammalt räcke.
DSC_0559
Nytt räcke skruvas upp
DSC_0561
Nästan klart!

Publicerat

i

av

Etiketter:

Kommentarer

2 svar till ”Dag 11 – Dagen vi byggde ett staket”

 1. Profilbild för Micke

  Så bra det blev! Tack för hjälpen! =)
  Hör av er nästa gång ni paddlar förbi så jag kan planera in annan renovering.. =P

 2. Profilbild för GEmil
  GEmil

  Ja men visst blev det!!
  Tack återigen för allt Micke! Du är grym!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *