Dag 10 – Då maten tog slut

Sträcka: Onsala Sandö – Mönster
Distans: 10,5 km

Återigen har vinden friskat i och vi sitter nu traditionsenligt inblåsta i tältet och poddar. Efter en relativt lugn och fin morgon på Onsala Sandö (förstår verkligen inte namnet, det finns ju ingen sand alls?!) så började det blåsa upp, och vår plan att nå Varberg till kvällen gick i spillror. De ostliga vindbyarna piskade upp vatten på oss, och efter ett tag var det svårt att ens driva kajakerna framåt. Förmodligen blåste det konstant cirka 12 m/s, rakt motsatt vår färdriktning. Efter att under 20 kämpiga minuter paddlat 200 långa meter bestämde vi oss för att det inte var lönt att fortsätta. Bakom en liten ö söder om Runsås hittade vi skydd, och här sitter vi än, på en vacker gräsplätt vid en sandstrand med regnet smattrande mot tältduken. Väderprognosen lovar mindre vind fram mot klockan 20, så planen är att äta middag och sen sticka iväg igen. Vi längtar båda efter Varberg, nästan mer än efter chips. Och juste, maten är snart slut och toapapper är ett minne blott.

DSC_0327
Här sov jag i natt, väldigt mysigt!
DSC_0331
Bara för att Emil var så nöjd med sin improviserade tarpuppsättning med stenar i paddlarna som höll fast tarpens öglor.
DSC_0333
Här är vi typ nu, fast på andra sidan vattnet. Ganska lugnt i alla fall.

Publicerat

i

av

Kommentarer

Ett svar till ”Dag 10 – Då maten tog slut”

  1. Profilbild för MatsC
    MatsC

    Att det blåser mest mitt på dagen är inget som borde överraska en sjöfarare. Bästa tiden att paddla är oftast från soluppgång till ca kl. 10-11 på förmiddagen. Säger en som paddlat Finlands kust 2006 och Sveriges kust 2010.

    Lycka till på färden!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *