Dag 28 – Friskt vågat, hälften badat

Sträcka: Ystad – Simrishamn
Distans: 53 km

Ni som brukar läsa bloggen på förmiddagen undrar nog vart gårdagens inlägg tog vägen, och som svar på det kan jag bara meddela att det precis vaknade upp här i tältet strax innan kl 11.

Vinden har varit fortsatt gynnsam och blåst oss i ryggen snett bakifrån. Från det öppna havet har ganska mycket sjö rullat in, och jag kan säga att comfortzonen förflyttats ytterligare en bit gällande att paddla vågor. Vi höll oss ganska nära land och tränade på att ligga ungefär där de byggs upp och börjar bryta, vilket resulterade i att vi båda blev helt översköljda ett flertal gånger. Av den anledningen har simturerna inte varit långt borta, och närmst att gå runt var jag efter att i början ha suttit och filosoferande beundrat det vackra landskapet när en brytande våg kastade sig över kajaken och ställde den på högkant. Jag kan säga att jag med sidan av kroppen i vattnet tog ett djupt andetag på väg ner i vågdalen, men i sista sekund gav nästa uppbyggande våg kraft till mitt låga stöd och hjälpte till att trycka upp mig. Som åskådaren Emil sa: ”Du kantade väldigt mycket, men du kantrade inte i alla fall.”

På kvällen anlände vi till gästhamnen i Simrishamn och träffade ganska många personer vi även sett i Ystad. Efter ett tag bjöd ett tyskt par in oss till deras segelbåt, och där har vi anledningen till det sena blogginlägget. Vi hade en JÄTTEtrevlig kväll hos dem med dryck och tilltugg, och rätt som det var visade klockan mer än 02. Vi beslutade oss för att inte sätta något alarm till morgondagen, och jag somnade nästan innan jag kommit ner i sovsäcken. Vi hade ju ändå gjort vår längsta distans hittills, och det i ganska avancerad sjö!

Dagens pryl:

Dagens pryl är en flaska från Klean Kanteen som vi alltid har framför oss på däck. Den är inte bara sjukt snygg med sin spegelblanka finish och kork gjord av bambuträ, den är också väldigt funktionell. I den har vi nämligen nötblandning, vilken vi lätt och snabbt häller i oss när vi behöver energi. Ofta när det är stark vind eller hög sjö så har vi inte möjlighet att äta något annat, och då blir den det som får oss att orka vidare. Dessutom ligger den perfekt i kajakens nedsänkning för flaskor!

DSC_0806
Flaskan på dess lättillgängliga plats på deck.
DSC_0808
Enkel att hälla i sig nötter från.
DSC_0815
Och så är den snygg såklart!
DSC_0787
Nattens tältplats i Ystad.
DSC_0790
Lunch vid Ales Stenar.
13178939_525292467655801_8661965591722107878_n
Ett desperat försök att bota klätterabstinensen lite!

Publicerat

i

av

Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *