Dag 29 – Ännu en veckas härliga möten

Sträcka: Simrishamn – Vitemölla Strandbackar
Distans: 21 km

Are you awake guys?

Frågade en röst utanför tältet, det var Markus, en av tyskarna vi spenderade kvällen hos igår som skulle säga hejdå. Klockan var närmare 11 och de skulle vidare. Innan han begav sig lämnade han först en påse med frukost till oss!

Det är dags för veckans möten igen och återigen fascineras vi av människors välvilja. Tyvärr kan vi inte skriva om alla vi möter längst vägen men ni behöver inte oroa er, vi minns er alla!

Markus som alltså väckte oss imorse (eller i förmiddags kanske det ska vara) är också, tillsammans med sin fru , Erike, anledningen till denna långa sovmorgon. För att när vi igår stod och skulle börja packa upp kajakerna  för kvällen i Simrishamn träffade vi, som Emil skrev i förra inlägget, ett par stycken som också kommit från Ystad. Markus var en av de som kom förbi och frågade vilka vi var. Han frågade också om vi inte ville komma över på en öl i deras segelbåt när vi slagit upp våra tält. Och en sådan inbjudan kan vi ju inte tacka nej till?!

På så vis slutade det att vi satt och pratade om allt mellan himmel och jord hela vägen fram till småtimmarna. Det är så himla svårt att slita sig när samtalen är intressanta och sällskapet är hur trevligt som helst! Tack Markus och Erike för er gästvänlighet, trevliga samtal, gott vin och god frukost!

13242128_10209211687231694_698167108_o
Markus och Erike i sin segelbåt!


Veckans andra möte, eller ja om jag ska vara petig så var det det första, var ett ganska spontant men ack så trevligt möte med vår gemensamme gode vän Emelie och hennes familj.

De hade varit på husbilssemester i Tyskland och hälsat på släkt och var nu på sin väg tillbaka mot Stockholm. Turligt nog lyckades de tajma oss perfekt när vi skulle passera Falsterbokanalen. Vi mötte därför upp dem där och tog en lunch samt den obligatoriska glassen! Det är kul att träffa gamla vänner såhär på udda platser då mötena ofta blir betydligt mycket mer givande då. Tack Emelie med familj för ett härligt lunchstopp i solen längst Falsterbo kanal! Vi syns när vi kommit hem igen!

13241554_10207551038748803_223843529_o
Från vänster, Mormor, Morfar, Mamma och Emelie

Dagens Pryl

Idag är det dags för B-G eller Berns Gunnar som han heter egentligen, att träda in i rampljuset! Han hänger dock just nu ute i regnet och får saltet bortspolat från sig. Ja som vissa av er kanske förstått är det min torrdräkt jag pratar om och jag har sedan ett tag tillbaka valt att kalla den för B-G. En torrdräkt är en dräkt som omsluter hela kroppen, bortsett från huvud och händer. Den är helt vattentät och håller dig torr om du skulle råka hamna i vattnet.

B-G är röd och har luva vilket är helt underbart att ha på blåsiga och regniga dagar. Då kan jag enkelt bara vika upp luvan och gömma mig i min egen lilla klimatzon, medans regnet faller ner runt om mig. Jag däremot håller mig helt torr. Jag investerade i B-G för cirka 2 år sedan och måste säga att jag är mycket nöjd. Att äga en torrdräkt öppnar så många nya dörrar och ger nya möjligheter med paddlingen. Tex underlättar det om du tycker om att öva olika räddningstekniker på andra tider än högsommar. Det öppnar upp den mycket trevliga möjligheten att vinterpaddla och det gör att i alla jag vågar ta ut svängarna lite mer när jag tränar på olika styrtag etc. Det är helt enkelt en sjukt bra investering!

11205567_10152730529772273_374976038247463607_n
Ibland kan det vara bra att skölja av sin torrdräkt. Enklaste sättet jag kommit på är att helt enkelt ta en dusch med den på!
13211032_10209211644990638_1905905715_o
Här hänger han nu B-G och torkar, eller rättare sagt blir blötare för att regnet öser ner. Men han bli fint avsköljd i alla fall!

Publicerat

i

av

Etiketter:

Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *