Dag 30 – Det är vägen som är mödan värd

Sträcka: Vitemölla Strandbackar – Lindö
Distans: 38 km

I rörelse

Den mätta dagen, den är aldrig störst.
Den bästa dagen är en dag av törst.

Nog finns det mål och mening i vår färd –
men det är vägen, som är mödan värd.

Det bästa målet är en nattlång rast,
där elden tänds och brödet bryts i hast.

På ställen, där man sover blott en gång,
blir sömnen trygg och drömmen full av sång.

Bryt upp, bryt upp! Den nya dagen gryr.
Oändligt är vårt stora äventyr.

– Karin Boye

 

Dagens pryl:

På vår paddling har vi med oss en hel del både praktiska och bekväma prylar, men det är en sak som står ut i mängden. Det är inte bara dags för dagens pryl, utan för vad vi tror även kommer bli hela turens pryl: Alite Monarch Chair, vår helt fantastiska stol!

Att sitta hela dagarna i kajaken är ganska jobbigt för ryggen, så på kvällen är det en fröjd att få slå sig ner och låta den slappna av. ”Stolen”, som vi kallar den, har bara två ben vilket gör att den går att gunga med = gungstol = väldigt behagligt! Det gör den dessutom lätt att placera på de flesta ytor, även om de är ojämna. När vi sitter inne i tältet så låter vi den stå i nedfällt läge ovanpå liggunderlaget, och då kan vi sitta på det med stolen som ryggstöd. Det finns nästan hur många olika sittställningar som helst, så det går alltid att hitta någon position som känns bra för tillfället. Inte nog med det dock, den går att fälla upp på mindre än 30 sekunder och nästan helt med bara en hand! Att den dessutom packar litet, väger lätt och är väldigt stryktålig (vi har utsatt våra för en hel del) gör att det nästan känns för bra för att vara sant. Vi är förälskade.

DSC_0508
Stenigt och ojämnt underlag, inga problem!
DSC_0564
Funkar lika bra utanför som inuti tältet.
13133375_523038894547825_5014918038542983356_n
Självklart är de perfekta att avnjuta solnedgångar i!

Publicerat

i

av

Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *