Dag 31 – Då äventyret blev vardag

Sträcka: Lindö – Kladdenabb
Distans: 39 km

Vips sa det och så var vi tydligen inne på vår andra månad på vattnet. Jäklar vad tiden har sprungit iväg!

Hur känns det då, så här en månad in?

Än så länge måste jag säga att det känns bra! Kroppen mår fortfarande förvånansvärt bra. Visst är jag lite stel och så men inga jobbiga krämpor än. Ej heller har någon av oss fått några blåsor på händerna vilket måste vara någon typ av rekord för bandet paddlare. Vi tackar vårt kära ”Sportslick” för det som vi fick rekommenderat till oss dagarna innan avfärd. En sjukt najs kräm att smörja händerna (eller annat om så önskas) med för att minska friktionen. dessutom har det lite läkande effekt vilket motverkar blåsorna ännu mer!

Tältet börjar kännas som hemma och jag sa idag till Emil att en känner sig lite som en snigel. Vi bär omkring på våra hus och slår upp de där det passar fint, gärna med bra utsikt. Sedan packar vi ihop det dagen efter och lämnar platsen vi sovit på utan något spår. Spårlös färd som vi brukar kalla det. Vi har som kommit in i en rytm där detta äventyr nu blivit till vår vardag och allt känns ganska ordinärt. Det blir en hel del tänkande ute på vattnet och även om vi pratar en del, är det inte alls lika mycket som första veckan. Istället finns det tid för egna reflektioner samt eget nynnande på olika sånger.

Det är också en sån sak jag tänkte på här om dagen. Hur vana vi nu blivit med att paddla i alla väder och olika förhållanden. Vi paddlade förbi en strand ganska nära Kivik här om dagen. Det blåste en del och vädret såg ganska dramatiskt ut. Längst den här stranden satt det ett par och kollade ut på det mäktiga havet. Jag funderar på vad de tänker när de ser oss paddla förbi? Jag kan tänka mig att det i sånt väder ser ganska ”avancerat” och ”tufft” ut när vi paddlar och vågorna slår mot kajakerna. Kollar/kommer man nära oss däremot märks det snabbt att vi sitter och sjunger på en sång eller något annat avslappnat. Jag tror att vanan att vara på sjön har gjort en ganska van med de mindre bra förhållandena.

Nu blickar vi framåt mot nästa månad som bland annat kommer innebära passage av vår hemstad Stockholm och mycket mycket mer! Hoppas ni följer med!

Dagens Pryl

Dagens pryl är vårt kartfodral från Outlife! En karta är något jag skulle kalla en ganska väsentlig sak att ha med när du är ute och frilufsar. Dock är de ofta ganska stora och fladdriga. Det är här kartfodralet kommer in! Vårt kartfodral har storleken A3 vilket vi anser är ganska lagom för att ha på kajaken liggandes över sittbrunnen framför oss. Då vi har ganska stora sittbrunnar sätter vi fast  de övre hörnen av fodralet med en karbin/träkula och låter det ligga över kapellet så att vi enkelt kan kolla ner på kartan.

Träkula? Kanske ni undrar nu?

Ja, vi har valt att sätta fast våra kartfordral med en karbin i ena hörnet och sen ha ett snöre med en träkula som vi lägger under den dynamiska linan i det andra. Anledningen till detta är för att om vi skulle gå runt finns risken att kartan är i vägen då vi ska slita loss kapellet från sittbrunnssargen. Träkulan gör då så att en enkelt kan dra i kartan och den kommer ur vägen varpå du kan ta loss kapellet och ta dig ur. Det är en enkel säkerhetsåtgärd helt enkelt!

DSC02584
Karta o fodral på dess rätta plats på kajaken.
DSC02591
En lite roligare produktbild förtjänade dagens ljus också tycker jag! Som ni ser har fodralet karbider i varje hörn. I dess kopplar vi in tråkulan så att vi inte behöver ha en i varje hörn.
DSC02595
Trälula med snöra fast i karbin samt under dynamisk lina. Smart, enkelt praktiskt!
DSC02613
Dagens Camp, i något som Emil beskriver som lummiga landskap. Vad nu det ska betyda?…
DSC02583
kvällsdopp och yoga vid vår egna fyr!

Publicerat

i

av

Etiketter:

Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *