Dag 32 – Tillbaka där allt började

Sträcka: Kladdenabb – Vägga
Distans: 15,5 km

Efter att ha vaknat upp med ett helt tjog ejderungar utanför tälten åt vi frukost medan de övade på att dyka och flaxa runt bara tio meter bort. Dagens mål var en kort etapp till Karlshamn, och vid lunchtid packade vi ur kajakerna och lastade dem på min kusins bil för att ta oss en bit in i landet. Här har vi nu blivit gödda och fått duscha av oss, och snart väntar en god natts sömn i varsin säng.

Det känns lite som att vara hemma för mig, för i vårt hus här i de småländska skogarna har jag tillbringat varje sommar under min uppväxt. Det slog mig idag att dessa somrar förmodligen är en stor anledning till att jag gör det jag gör just nu. Friluftsintresset blev mer konkret under gymnasiet, men det har funnits där sedan jag var liten och jag har alltid älskat att vara ute. De flesta dagarna spenderades tillsammans med min kusin i skogen eller på sjön, och sånt tror jag sitter i även om jag inte tänker på det. Jag har alltså sen barnsben ägnat mig åt friluftsliv, eller vad jag tycker att det egentligen innebär; att vara ute och ta del av naturen. Tänk att jag insåg det först nu.

Dagens pryl:

Idag är det dags att hylla våra kära liggunderlag Mammut Light Pump Mat UL. Det är egentligen en lättviktsmodell, men jag har haft mitt i snart fem år och använt det frekvent under många olika turer utan några tecken alls på slitage. Det är tjockt och väldigt skönt att sova på, även om jag vissa nätter skulle vilja ha det lite bredare. Figursnittet är dock något jag vant mig vid och det märks oftast inte av. Det väger lite och packar ännu mindre, men ger fortfarande en komfort som inte går att klaga på. Relativt lätt att pumpa upp är det också, och med Emils pump/vättentäta påse går det på nolltid. Helt klart en investering vi kan rekommendera!

DSC02608
Ser det inte bra skönt ut?
DSC02614
Ååh så mysigt det är!
DSC_0858
Ögongodis.
DSC_0863
Emil passar på att titta på land vid lunch, vatten ser han ju ändå hela dagarna.

 


Publicerat

i

av

Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *