Dag 33 – Konsten att njuta

Sträcka: Vägga – Stora Ekön
Distans: 23 km

Det har nu gått över en månad sedan vi startade och tiden springer som vanligt iväg lite fortare än vad som var tänkt från början. Det hela resulterar i att vi nu måste öka vår takt en del och ta oss lite längre var dag för att hinna fram innan min tid är slut. För tyvärr är det ju så att även detta äventyr någon gång har ett slut. Det är jag som har deadlinen och har både en flytt och en del jobb som måste göras i början av Juli. Det vore alltså bra att vara hemma till dess.

Jag känner att det här är en ganska typisk situation att hamna i och det finns risk att en låter det förstöra upplevelsen. Risk att man stressar upp sig och låter bli att njuta. Det är något jag inte vill ska hända oss och jag tror att nyckeln är att gå in med inställningen att försöka ta varje dag som den kommer och göra som en vis man (Emil) sa, då jag låg sjuk i tältet och gnällde. Vi får påverka det vi kan påverka. Och räcker det inte är det ju inte hela världen. Det viktiga är att vi njutit och haft det bra längst vägen.  För som Boye skriver i dikten, är det ju vägen, som är mödan värd.

Dagens Pryl

Idag är det dags för mig att berätta om en utav de mer väsentliga sakerna vi har med oss på turen. Det är en sak som används varje dag och ganska flitigt. Det är en sån sak som har många funktioner, bland annat går den in under säkerhetsfliken. Den sak jag pratar om är våra telefoner.

Då jag i vintras skulle byta telefon började jag tänka på vad som kunde vara bra under den här turen.Jag kikade runt lite för att hitta en så ”optimal” för ändamålet som möjligt. Det skulle vara en telefon som är vattentät, gärna har bra batteritid samt en annan ganska viktig aspekt. Den skulle ta bra bilder. Jag kom ganska snabbt fram till  att Sony var märket jag skulle ha och några veckor innan start kontaktade vi dem och berättade om denna tur. De nappade och vi har under turen fått låna varsin Sony Xperia Z5 kompakt.

Hur fungerar den då? Jo det tänkte vi låta er avgöra, det är nämligen så att i stort sett alla bilder ni ser från våra dagar är tagna med dessa telefoner. Batteriet håller i ca 2 dagar med den användning vi har ( ta bilder, ladda upp bilder på Facebook, internetdela till datorn för att blogga, kolla väder, etc) och framförallt. Den är vattentät och enkel att hantera under paddlingen. Vi slipper alla dessa bulkiga vattentäta påsar till telefoner och sånt trams vilket är hur skönt som helst! Dessutom har Sony som typ ända märke (trot jag) kvar det lilla fästet för senilsnöre. Alltså det fästet där du kan fästa ett nyckelband och hänga runt halsen eller som vi har i flytvästen. Det förhindrar oss dessutom från att bli av med dem om vi skulle råka vara lite klumpiga. Bara för att de är vattentäta är de ju nämligen inte osänkbara…

13010817_516249235226791_2136670958086309669_n
Emil med mobilen redo att fånga något av alla ögonblick längst vägen
12985449_515697611948620_986121379022658321_n
Den fungerar också att prata i telefon med! Även om det inte görs lika ofta som bilder tas. Här bild från starten då vi hade lite sällskap ut ur Svinesunds-sundet,
DSC_0851
Det är mysigt med skärgård igen! Framförallt bra för nacken att få kolla på saker på höger sida ett tag som omväxling från den eviga tid att endast ha land till vänster.
DSC_0858
Ganska blankt vatten skulle jag nog vilja påstå ^^

Publicerat

i

av

Etiketter:

Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *