Dag 53 – Nordlig Kuling

Sträcka: Björkholmen – Norrby Udde
Distans: 38 km

Idag var det dags för den där Nordliga kulingen som Emil pratade om igår och lite lätt hoppfulla om att vi hittat lä gick vi och la oss igår. Klockan åtta ringde min klocka som vanligt nu för tiden och jag hade redan vaknat lite innan av att jag hörde hur vindbyarna susade starkt ovanför. Däremot stod väldigt stabilt och fladdrade inte ens. Jag måste ha förankrat det bra tänkte jag.

Väl ute ur tältet inser jag att vi faktiskt hittat en ganska så optimal tältplats för dagens vind. Det går vita gäss på sjön utanför ca 5 m ut men vid oss är det nästintill lä. Ganska skönt helt enkelt! Jag kollar på vinden och gör ett halvdant försök i att väcka Emil för lite kontakt. Då inget gensvar hörs tar jag själv beslutet om att ge oss en sovmorgon. Det ska ändå mojna lite vid 12 (alltså från 11/12 sekundmeter till 8/9).

Vid ca halv ett är vi på vattnet och med sikte på att träffa på vår vän Alexandras far, en av våra trogna följare, i Älmsta. Det pratades dessutom om pizza vilket gav lite extra motivation i motvinden.

Framme i Älmsta fick vi en glad överraskning i form av ett stycke Alexandra som gjort hennes far sällskap för att träffa oss! Kul! Vi fick i oss pizza och blev totalt proppmätta innan svängen förbi affären för lite bunkring och påfyllning av vatten.

Nu ligger jag här i mitt tält, på norrby udde, precis vid slutet av det som jag tror kallas väddöviken och ska sova. Klockan är sent och imorgon är det sovmorgon för att vänta ut denna kuling som tänkt fortsätta till runt tre imorgon. Vi håller nämligen på att testa en ny dygnsrytm för att vinna över vinden. Men det tror jag Emil tänkte skriva mer om imorgon. Så därför säger jag god natt.

DSC_1174 (1)
Riktig lyx är att få äta frukost vid ett bord! Vilken grej!
DSC_1480
Vad skulle du välja?
DSC_1483
Vi valde vällagad mat. Notera min pizza! Sådär ska en riktigt bra pizza se ut!
DSC_1488
Fotostund av Alex och pappa Roland. Utfallet får ni se på söndag!
DSC_1494
Att paddla solnedgång är mycket mysigt! Imorgon kanske vi får både ned- och uppgång.

 


Publicerat

i

av

Etiketter:

Kommentarer

3 svar till ”Dag 53 – Nordlig Kuling”

 1. Profilbild för Fredrik
  Fredrik

  Kul att se att ni paddlar i väddöviken 🙂

  Era paddlingskompisar åt också en pizza på Ankaret för nån dag sedan!
  Tyvärr så kunde jag inte möta upp er vid Trästabron.

  Sikta på att ta en pizza i Öregrund i morgon. Supermysig liten ”stad”

 2. Profilbild för Roland
  Roland

  Bra distans efter pizzan! Säkert en vacker del mot Öregrund. ändringen av dygnsrytmen verkar fungera,eller?

  Fiskeläget Fågelsundet på Hållnäs-halvön är värt ett stopp! Om ni passerar!

  1. Profilbild för GEmil
   GEmil

   Hej! Ja men dygnsrytmen fungerade ett tag men nu blev det tillbaks till basic igen.
   Fågelsundet ska vi komma förbi ihåg 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *