Dag 52 – Det går bra nu

Sträcka: Finnhamn – Björkholmen
Distans: 49 km

Vinden i ryggen och solen i nacken, vad mer behövs egentligen?

Morgonen på vårt fantastiskt mysiga lilla skär i närheten av Finnhamn började precis som de flesta andra dagar, och trots att vi tar det lugnt och äter frukost i godan ro så är vi numera alltid iväg på under två timmar från uppvakning. Fint väder hjälper så klart till en del, men rutinerna sitter ganska bra och det mesta sker på ett sätt som ändå är beprövat och optimerat under drygt femtio dagars tid. Idag var inget undantag, även om uppstigningen gick ovanligt fort på grund av en temperatur på säkert 40 grader inne i tältet. Skönt då att bara kunna ta två kliv ut och rakt ner i det svalkande vattnet!

Dagen fortlöpte sedan precis som så många andra dagar, vi paddlar på i stekande sol och kombinerar dagdrömmande med prat fram till lunchtid ungefär, vartefter vi lyssnar på någon inspirerande podcast följt av ett peppigt album eller tre. Vi tuggade på ganska bra idag, men absolut inte i ett tempo som gjorde oss tröttare än vanligt. Vi tog våra regelbundna men ologiskt olika långa pauser och skvätte lite vatten på varandra vid svalkningsbehov. Därför blev vi allt lite förvånade när Emil mätte distansen till nästan fem mil efter en dag där kroppen känns som att den gjort tre och en halv. Jag minns i början när två och en halv mil kändes som en hyfsad etapp, och att musklerna brukade säga till efter drygt tre. Antingen så har vi bara hittat en bra rytm, eller så kanske de där musklerna jag efterlyste är på väg, jag vet inte. Jag vet bara att det är skönt att vara inne i det ordentligt, för vi har ju trots allt 100 mil kvar!

DSC_1461
Så här vaknade vi upp, skönt med nära till vattnet och kajaken (alltså nära till allt)!
DSC_1462
Och så här såg det ut en stund senare, precis som om vi aldrig varit där.
DSC_1469
Ibland finns det skyltar som gäller även oss, bäst att stanna och sola lite då tycker vi.
DSC_1471
Det var inte helt lätt att hitta en bra tältplats inför nattens nordliga kulingvarning, men till slut lös solen upp den här fint belägna och tomma badplatsen.

Publicerat

i

av

Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *