Dag 55 – Tillbaka till solen

Sträcka: Stor Tixlan – Ängskär
Distans: 18 km

Ja, efter lite om och men tog vi idag beslutet att vända tillbaka dygnet till dess rätta sida. Vi vill tillbaka till den normala dygnsrytmen och solen som skiner på oss. Eller ja, så mycket sol har vi inte fått se idag. Och det var snarare (om jag ska vara ärlig) omgivningen som tog beslutet att vända tillbaka dygnet åt oss. Även fast det inte riktigt var mot min vilja då jag känt att det här med att vända på dygnet inte riktigt är min grej. Jag tycker om att sova på natten och var vaken på dagen. Det har visat sig i bland annat lite huvudvärk och annat. Hur som så var vinden idag glad i att hämnas på oss för att vi överlistade den och paddlade stiltje igår…

Som vanligt (om vi bortser från igår kväll/natt) blåste det nordligt, vilket numera när vi tagit oss förbi all den fina skärgården också resultera i ganska mycket sjö (vågor). Dessutom blåste det på ganska starkt vilket gör det ännu jobbigare för oss som paddlare att ta oss fram. Men nu har jag pratat nog om vinden. Vi slet på i ca fyra timmar innan vi tillslut tog beslutet att söka upp närmsta hamn vilket var Ängskärs Gästhamn. Och det bästa med att komma in i en gästhamn i hårt väder är att folk kollar på en som om man var helt dum i huvudet. Sen bjuder de in en på en whiskey!

Vi hamnade alltså i ett förtält till en husvagn hos ”Bagarn” där vi fick laga till vår mat och blev bjudna på Whiskey och GT samt lite saffranspäron med grädde. Det blev mycket snack och roliga samtal innan vi alla insåg att det var dags för att sova. O nu ligger jag här i mitt tält med vinden vinande utanför och gud vad jag ska sova gott. För klockan är inte ens 12 än. Nu är vi tillbaka i normala fasoner igen. Skönt!

God natt!

DSC_1506
Ängskärs service hus i det dramatiska vädret. Tänk om vi kunde förmedla känslan med vinden och allt. Det vore något!

Publicerat

i

av

Etiketter:

Kommentarer

6 svar till ”Dag 55 – Tillbaka till solen”

 1. Profilbild för Leif Strandberg
  Leif Strandberg

  Nu är ni snart i Norrland. Välkomna! Snart blir allt bara ljust och vackert,
  hälsar Leif Strandberg, Söderhamn.
  Och förstås, tack för en fantastisk reseberättelse.

  1. Profilbild för GEmil
   GEmil

   Hej!
   Ja men visst är vi det! Och Norrland ser vi fram emot! Framförallt allt att det i nästa vecka ska bjudas på medvind!
   Kul att du gillar bloggen! Det peppar oss något otroligt mycket 🙂

 2. Profilbild för Johan Öbrink
  Johan Öbrink

  Hej grabbar, om ni paddlar förbi Gårdskär, Långsand söndag eftermiddag så kan ni höra av er om ni behöver något . Det finns en gammal kajakklubb i Långsand efter Gårdskär.
  Mvh Johan Öbrink
  0702158346

  1. Profilbild för GEmil
   GEmil

   Halloj! Jaså så trevligt!
   Med lite tur kanske vi landar för kvällen där imorgon om jag höftat rätt?
   Då hör vi av oss, kanske finns det möjlighet till en dusch? 🙂

 3. Profilbild för johan Öbrink
  johan Öbrink

  Fixar dusch och bastu, kanske kommer och möter er med kajak

  1. Profilbild för GEmil
   GEmil

   Oj oj oj!! 🙂
   Gud så fint! Dagens mål är bestämt! Vet ej när vi kommer landa dock men skulle det vara något finns jag på 0706267555
   Du ser var vi är på spoten också 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *