Dag 59 – Det här med långtur

Sträcka: Axmar brygga – Nordosten
Distans: 44 km

Nu närmar vi oss dag 60 på sjön och det är inte annat än att en blir lite fascinerad över hur fort det har gått. Hur absurt länge vi varit ute är också ganska häftigt när jag tänker efter.  Jag tror att inställningen som vi gick in med, att vi kommer vara ute så extremt länge, har fått oss att inte riktigt reflektera över hur dagarna passerar på samma sätt som åtminstone jag annars gjort på tur. Oftast är det ju så att det närmar sig slutet direkt när det börjat. (Lite som Emils filosofi vad gäller jordnötssmör – en burk är alltid snart slut oavsett hur mycket det är i den)

I detta äventyr har vi haft turen med att det inte varit så. Vi har inte varit nära slutet och är det inte än på ett tag, även om det börjar kännas lite som slutspurten nu.

När vi idag svängde in mot Sandarne för att bunkra upp fick vi sällskap av den mycket trevliga Leif som mötte oss i sin kajak och tog med oss till matbutiken. Vi snackade om långturer och annat varpå vi, som man så ofta gör när det pratas om långturer i kajak, kom in och pratade lite om Jim Danielsson.

”Vem är nu det? ” Kanske några av er nu undrar.
Jim skulle kunna beskrivas som en av Sveriges främsta (om inte den främsta) långfärdspaddlare. Det är bland annat han som grundade Havspaddlarnas Blå Band 1991 och har själv paddlat det 5 eller 6 gånger (minns ej) varav den senaste nu 2014, då han var 80 år gammal. Han är helt enkelt en riktig legend inom grenen havspaddling och långturer. På sätt och vis är det ju dessutom hans fel att vi är ute på denna tur just nu.

Så det återstår väl bara att säga. Tack Jim, för att du har inspirerat oss till att ge oss ut på detta äventyr! Det har varit, är och kommer fortsätta vara underbart!

PS. vill ni läsa mer om honom i en väldigt kul artikel som inspirerade lite till det här inlägget hittar ni det här! http://activeoutdoor.se/wp-content/files/articles/PAD0605_Jim_Danielsson.pdf

DSC_1269 (1)
Vädret har äntligen börjat vända sig lite till vår fördel. Även fast vi just på denna bild kanske är i en liten skyddad kanal och det inte är så talande ^^
DSC_1569
Det här med skräp och skit i vattnet det är ju tråkigt det. Därför plockar vi alltid upp det om vi råkar passera. Ibland gör vi extra bra fynd, typ hattar som matchar kläderna.
DSC_1584
Leif som kom och mötte oss utanför Sandarne och gav oss en liten guidad tur på vägen in.
DSC_1588
När vi kom tillbaka från handlingen stötte vi på hela Söderhamnspaddlarna som skulle ut på sin vanliga tisdagspaddling. Tyvärr fastnade vi på land och åt middag när de stack ut annars hade vi nog fått trevligt sällskap på vägen ut också!
DSC_1610
På denna ö med samma utsikt sitter jag nu och bloggar. Dock inifrån tältet med myggnätet uppspänt. Myggen har nämligen börjat härja nu men i tältet har vi skydd!

Publicerat

i

,

av

Etiketter:

Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *