Dag 61 – Dagen vi byggde camp i regn

Sträcka: Kuggörarna – Stocka
Distans: 26 Km

Så då var tillslut dagen kommen. Den dagen då vi blev tvungna att slå upp våra tält i regnet. O nu ligger vi här, i en liten bagarstuga med vedspisen på full fräs och med våra saker på tork…

Men vänta lite här nu, vad hände här?

Låt oss spola tillbaka lite!

08.00

Telefonens väckarklocka ringer. Jag stänger av snabbt och ligger och drar mig. Kom inte i säng förräns efter 12 igår och är därför lite småtrött. Jag bestämmer mig för att låta oss sova till 9 istället och går in för att ställa ett nytt alarm när telefonen ringer. Det är en god vän som ringer och undrar var vi befinner oss. Han meddelar att han har ordnat så att vi, om vi vill, kan få sova i ett hus i natt vid norrfjärden. Där finns bastu och annat gött som lockar!

Jag kollar kartan lite snabbt och tolkar att det känns som en rimlig distans om vädret är som det var igår. Dock ska det blåsa lite mer och dessutom nordligt idag. Blir därför osäker på om vi hinner men svarar att vi hörs under dagen då vi vet mer.

11.00

Campet är nedplockat och vi är i kajakerna, redo för dagens etapp. Vi beger oss ut i vinden som börjat bygga upp rätt ordentlig sjö.

14.45

Den första passagen på ca 10 km är avklarad och det är dags för lunch. Vi har hitintills paddlat genom meterhöga vågor i lagom mycket motvind. Även lyckas bemästra en kisspaus i ca 1 meter höga vågor. Vi konstaterar att vi inte kommer hinna till norrfjärden som fortfarande är ca 3,5-4 mil bort och tar istället sikte på Stocka, en liten ort som enligt kartan ska ha en hamn. Strax efter 15 ger vi oss iväg igen i nu ännu högre vågor (vissa uppemot 3 meter) och mer vind. Dock inga särskilt jobbiga för balansen eller så. De påverkar huvudsakligen bara paddeltempot.

18.00

Framme i Stocka och går in i hamnen där det ser ganska lugnt ut. Inga båtar i hamnen och en husbil på parkeringen.

Vi går i land, kollar om någon är på plats vilket det ej är. Duschar hittar vi däremot vilket gör oss lyckliga! Sakta men säkert börjar regnet smyga sig på och lagom till då vi ska börja packa ur kajakerna är det på plats. Det där riktigt blöta, ihärdiga regnet. Det blir till att hoppa in i regnkläderna för att sedan hastigt få upp tälten och en tarp mellan dem.

19.00 

När vi är mitt uppe i att slå upp tarpen får vi finbesök av Emils mor som kommer på besök. Trevligt och kul! Ungefär samtidigt kommer en hamnvärd ner med bil och undrar vad vi är för ena. Vi pratar lite och kommer bland annat in på Låt Östersjön Leva. Det slutar med att hamnen beslutar att erbjuda oss att sova och torka våra blöta saker i deras ”Bagarstuga”, en stuga där de brukar baka tunnbröd. Vi blir visade stugan och får nödvändig info.

20.30

Vi åker in till Hudiksvall med Emils mor och äter pizza.

23.00 

Tillbaka i hamnen igen. Vi flyttar in i stugan, sätter igång eld i spisen och fixar lite med det som behöver fixas.

00.32

Jag skriver denna mening och Emil har precis börjat småsnarka någon meter bort. Det är dags att lägga på några sista vedträn på elden innan jag också slumrar till för natten. Imorgon får vi sovmorgon innan vi ger oss ut i det enligt meteorologerna lugnare vädret. Vi får väl se hur det blir med det. Jag ligger i alla fall här och är återigen tacksam över folks vänlighet. Tack Stocka Gästhamn!

00.40

God natt!

 


Publicerat

i

,

av

Etiketter:

Kommentarer

2 svar till ”Dag 61 – Dagen vi byggde camp i regn”

 1. Profilbild för Leif Strandberg
  Leif Strandberg

  Gråväder på gång. Men ni har ju bara några Norrlandsmil kvar. Och en Norrlandsmil går fort. Sundsvall, Härnösand, Ö-vik (där Ulvö-kajakerna kommer att göra succé) och sen är det bara Kvarken och Bottenviken kvar. Paddla på – och tack för titten häromdagen. Leif.

 2. Profilbild för Roland o RoseMarie
  Roland o RoseMarie

  Ständigt äventyr! Det är nog inte bara slumpen som gör att ni har tur i olika situationer !!!
  Morgondagens väder här på Upplandskusten blir inte nådigt, nordlig kuling och 35 mm regn!
  Inte enkelt för postrodden att ta sig från Åland till Grisslehamn i morgon, i de gamla båtarna med sprisegel.
  Hoppas ni ligger norr om det värsta! Hälsningar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *