Dag 62 – Klipphällar i mitt hjärta

Sträcka: Stocka – Långören
Distans: 31 km

Dagen började med att vi blev väckta av en högljutt gnisslande och bullrande grävmaskin som rotade runt bland sten och grus precis utanför vår lilla bagarstuga. Efter en brakfrukost med diverse godbitar (bland annat pizza) så packade vi ihop våra saker och gjorde plats i kajakerna för vår hittills största matleverans. En hel del optimering krävdes för att få ner allting, men nu klarar vi oss ett bra tag till i alla fall!

DSC_1645
Frukostbuffé i bagarstugan.
DSC_1649
Vi hann även med en kaffe och fika med våra grannar Alf och Ingela innan vi gav oss iväg.

När det var dags att slå läger för kvällen så passerade vi några klippor som såg riktigt sjyssta ut, och efter en snabb rekning hittade vi en plats som har visat sig vara väldigt optimal. Lätt att gå iland, skyddat från vind och sjö, jämnt underlag, fin badplats och bra förankringspunkter. Dessutom ger den dramatisk utsikt över det nu dimmiga havet som breder ut sig i öst. Vi har  saknat klipphällarna enormt ända sedan Stockholm, så det var i lätt extas som vi hoppade ur kajakerna och började slå upp tälten i det lätta duggregnet. Det är helt otroligt hur mycket bättre kvällarna blir med en bra tältplats, och hur effektiviteten kan höjas så markant. Det handlar inte om att vi skyndar oss mer eller så, utan bara om att allt blir så mycket enklare på en klipphäll än till exempel vid en strand fylld av vassa blockstenar eller sand som fastnar på allt den vidrör. Kajakerna ligger tryggt och går enkelt att flytta på, och sakerna kan läggas ner utan att det fastar massor av natur på dem. Det är vackert, och det är bekvämt. Jag kan ge hundra anledningar till varför klipphällar ger de bästa tältplatserna, men jag kommer istället bara rekommendera er att prova tälta på en om ni inte redan gjort det. Det är fantastiskt. Jag älskar klipphällar.

DSC_1310 (1)
Mysig paddling hela dagen i smådramatiskt men lugnt väder.
DSC_1318 (1)
Kvällsdopp.
DSC_1666
Ack så fagert!
DSC_1320 (1)
Eftersom Emil var så nöjd med sin tarp-över-kajak-kontruktion så får även den komma med här. Det märks när Emil blir nöjd med något, och med den blev han nöjd.

Publicerat

i

av

Kommentarer

2 svar till ”Dag 62 – Klipphällar i mitt hjärta”

 1. Profilbild för Leif Strandberg
  Leif Strandberg

  Heja! Heja! Visst vet ni att det går att paddla mellan Åstön och Tynderön? Och den där Tarp-kompetensen skulle jag ville ta del av,
  säger Leif.

 2. Profilbild för Roland o RoseMarie
  Roland o RoseMarie

  Hej igen, bra reklambild för Melker!
  Jag undrade redan vid Väddö var finns följebåten! Intet saknas på frukostbordet! Bra packat.
  Postrodden blev uppskjuten till i morgon pga 21 m/S ! Vi har redan fått ca 40 mm regn här på Väddö.
  Ni verkar ha haft en bra dag, kul!
  Hälsningar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *