Dag 63 – Äkta expeditionsväder

Sträcka: Långören – Högön
Distans: 25 km

Tillslut kom den dagen då vi fick det där äkta expeditionsvädret som en ändå, på sätt och vis, sätt fram emot att uppleva. Trots att det är ganska bittert (och lite smått frustrerande) att komma 25 km på 7 timmar, har vi idag fått uppleva det där vädret som, i alla fall jag tänker på när jag tänker expedition. Det har blåst motvind med något runt 7-8 m/s, himlen har varit grå och det har regnat lätt men ihärdigt hela dagen. Vädret har varit sådär dramatiskt som en kan föreställa sig att det kan vara.

Jag måste erkänna att den känslan är ganska häftig och både jag och Emil nog levde lite på den när vi sakta men säkert harvade vidare längst dagens etapp. Den stora haken är dock att vi blir ganska blöta när det går mycket sjö och regnar. Även fast vi har bra grejer är det svårt att inte bli blöt när vädret är som det är. O att bli blöt när det inte finns en plats at torka på är som ni förstår ganska jobbigt. Framförallt när du dagen efter måste i dessa blöta kläder igen.

Imorgon blir dock inte en sådan dag. Idag när klockan började närma sig 18 passerade vi Högön, en ö utanför Sundsvall. Här stötte vi på Mats, som bjöd in oss på kaffe. Jag svarade att det tar vi gärna men då får du räkna med att vi blir kvar över natta. Det tog han gärna emot och innan vi fått kaffe hann vi med både en ordentlig bastu och middag. Vilken kväll det blev efter en sån här relativt hård dag. Återigen kan vi bara bli lyckliga över folks små goda gärningar och vill uppmuntra fler personer till att våga säga hej och kanske bjuda på en kaffe. Det kan betyda så himla mycket!

DSC_1326 (1)
Efter en dag med hård motvind kan vi se ut något såhär då vi får vila för första gången… Ett hett tips är att inte bråka med den du tänkt campa med
DSC_1671
Expeditionsväder
DSC_1673
Här är vi nu, återigen lyckligt lottade och inbjudna op bastu i det dåliga vädret.

Publicerat

i

,

av

Etiketter:

Kommentarer

Ett svar till ”Dag 63 – Äkta expeditionsväder”

  1. Profilbild för Ivan Hedlund

    Härligt och se paddeljackan på, då börjar det likna riktig paddling!:) Kämpa på nu, bara ”upploppet” kvar!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *