Dag 64 – Massor av möten!

Sträcka: Högön – Skarpudden
Distans: 34 km

Veckan har varit väldigt innehållsrik med massor av trevliga möten, här är de:

Johan är en dedikerad HBB-följare, och när vi tagit oss över Lövstabukten innan Gävle så mötte han upp och guidade oss en bit längs den steniga kusten mellan småöar och uddar. Det blev en hel del kajaksnack under kvällen, och vi fick till och med följa med hem till honom en sväng och både bada bastu och pool (gött att kunna ligga i vattnet utan att behöva tänka på att andas)! Tack för en trevlig kväll Johan!

DSC_1547
Johan!

Vid Axmar brygga fick vi återigen besök av Emils mor Jessica som hade vägarna förbi, och den här gången kom hon och bjöd på lyxfrukost vid tälten. Alltid lika trevligt!

DSC_1559
Lika som bär? 🙂

När vi närmade oss Söderhamn så blev vi återigen uppmötta, den här gången av paddlingsveteranen Leif som gav oss en guidad tur i området. Han har paddlat en hel del i sitt liv och känner även Jim Danielsson som ju är anledningen till att den här långfärdspaddlingen finns instiftad. Planen var i alla fall att vi skulle in i Sandarne för att handla, och Leif erbjöd sig så snällt att skjutsa och hålla oss sällskap. När vi kom tillbaka till båtklubben där vi lämnat våra kajaker så var det lägligt nog dags för Söderhamnspaddlarna att ha sin tisdagspaddling, och vi fick oss då även varsitt ex av deras kajakguide som bland annat Leif varit med och tagit fram. Ett riktigt trevlig gäng var det, och tack Leif för det utmärkta värdskapet!

En rutinerad Leif!
En lika rutinerad som cool Leif!

Efter en hård dag i hög sjö och motvind så tvingades vi in i Stockas gästhamn, och till vår stora lycka så var det den här dagen min mor Anettes tur att avlägga ett besök. Vi tog oss in till Hudiksvall och trots att min kartläsning var under all kritik (det går ju så mycket fortare i bil än kajak så det var lite ovant ska sägas) så tog vi oss till slut till en pizzeria där vi alla fick kalasa på varsin fantastiskt god pizza. Lika snabbt som hon dykt upp lämnade hon oss samma kväll, men det är alltid lika trevligt att få se henne! Tack för allt!

Som vanligt när jag hamnar i familjesällskap så glömmer jag bort att fota, allt känns ju så normalt, men föreställ er bara att jag fått hälften av mitt fabulösa yttre från henne 😉

Att det pissregnade när mamma var på besök bidrog nog också till att vi inte tog några bilder, för en annan person som vi glömde fota var Marianne. Hon kom strax efter att vi slagit upp våra tält och var på väg in till den där pizzan, och erbjöd oss inte bara att använda alla faciliteter utan även att torka kläder och sova inne i gästhamnens bagarstuga. Vi tackade så jättemycket och spenderade sedan kvällen med att elda i den mysiga lilla stugan. Morgonen därefter drog hon dessutom i lite trådar så att vi blev intervjuade och hamnade i tidningen. Tack för gästvänligheten, Stocka gästhamn kan vi varmt rekommendera!

Innan vi gav oss av från Stocka så blev vi även bjudna av våra trevliga husbilsgrannar Alf och Ingela på kaffe och fika. Det hanns med en del intressanta samtal om resor, flyttar och kontraster i uppväxter innan vi till slut gav oss av!

Husbilslivet verkar ganska så gött ändå!
Husbilslivet verkar ganska så gött ändå!

När vi efter ännu en tung dag på vattnet letade tältplats utanför Sundsvall så stannade vi till och småpratade med en man på en brygga. Nästa morgon vaknade vi upp i varsin säng efter en rejäl och välbehövd sovmorgon. Hur gick det till då? Jo Mats, som mannen visade sig heta, bjöd in oss att spendera kväll och natt i hans vackra hus på Högön. Det bjöds först på GT medan vedbastun värmdes upp, och sen öl i bastun varvat med bad från bryggan, följt av en fantastiskt god middag med drycker av samma klass. Kvällen slutade sedan med intressanta samtal ända in på småtimmarna, och vi blev nog alla lite chockade när det började ljusna ute och vi insåg att klockan helt plötsligt blivit halv två. En riktig fest vart det, och en bra sådan. Tack så jättemycket för gästvänligheten Mats!

DSC_1677
Inte varje dag vi får förrätt!
DSC_1684
Mats var glad när vi kom men ännu gladare när vi åkte, förhoppningsvis inte för att vi åkte!

Publicerat

i

av

Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *