Dag 65 – Hej Höga kusten!

Sträcka: Skarpudden – Grönsviksfjärden
Distans: 44 km

Idag kom vi tillslut tillbaka in i våra gamla hederliga rutiner med paddling 10-18. Som om inte det vore skönt nog bjöds vi dessutom på medvind åt rätt håll (vi har börjat kalla motvind för ”medvind åt fel håll”) samt så kom vi in i det vackra Höga kusten. Eller jag tror i alla fall att det är vackert. Det kan dock bero på att vi haft sol och medvind vilket får en att uppskatta det mesta lite mer.

Hur som haver passerade vi idag Härnösand vilket skulle kunna klassas som porten till Höga kusten söderifrån. Här stannade vi till för lunch och passade på att fylla på vattenförråden innan vi begav oss vidare norrut. Vi flög framåt i fin fart längst Hemsön och såg den där bron med Sveriges längsta brospann (längd mellan pelarna), även kallad Höga Kusten bron, innan vi tillslut svängde in här i Grönsviksfjärden för att söka plats för natten. Planen var att gästa ett utav vindskydden på Höga kustenleden men då stranden var alldeles för stenig och vågutsatt valde vi att sticka över till andra sidan istället och hittade en fin klipphäll med bra utsikt och kvällssol. Nu när jag lyckats få in Höga kusten 5 gånger i ett stycke är det dags att låta inlägget gå mot sitt slut och helt enkelt konstatera att när en är i i Höga kusten är mer eller mindre allt döpt efter det.

God natt!

DSC_1711
Så här kan det se ut en vanlig morgon då solen skiner och vi ska äta frukost. Den lite lätt annorlunda klädseln, shorts och dunjacka (eller ja, syntetjacka) brukar vara det vinnande konceptet.
DSC_1719
Där, långt borta i fjärran kan ni (om ni tittar riktigt noga) se Höga kusten bron!
DSC_1728
Vid kvällens lägerplats hittade Emil en egen liten pool för sin kära kajak.
DSC_1735
Här sover jag ikväll. Tarpen är uppsatt för det ryktas om regn imorgon bitti och med ett extra tak kan jag kolla på utsikten utan att riskera att få in vatten i tältet 🙂

Publicerat

i

,

av

Etiketter:

Kommentarer

2 svar till ”Dag 65 – Hej Höga kusten!”

  1. Profilbild för Team först till Haparanda 2016
    Team först till Haparanda 2016

    Skattjakt på gång igen. Ni vet var ni hittar vägbeskrivningen.

  2. Profilbild för Leif Strandberg
    Leif Strandberg

    Som jag skrivit tidigare; jag är så imponerad över tarp-kompetensen. Jo, jag såg bron! Den är läcker som en Golden Gate bro. Snart Ulvön. Se upp för Röda Ulven (så heter surströmmingen här vid Höga kusten.)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *