Dag 68 – In i dimman

Sträcka: Lillgrundet – Norrbyn
Distans: 44 km

Idag har vi i princip bara paddlat överfarter. Vi inledde med en drygt 2,5 timmar lång etapp, stannade vid udden vi passerade och åt lunch, för att sedan göra ytterligare en 1,5 timmar lång överfart.

DSC_1819
Morgonpromenad bland skären. Tekniskt sett står jag på en annan ö och tar bilden, även om det bara krävdes lite lätt skuttande vadning för att ta sig emellan dem.

När vi gjort klart den andra passagen så smög sig en tjock dimma på oss, och även om vi kunde följa land ett tag så såg vi mest konturer av öarna som vi paddlade förbi. Vi hoppades att det skulle lätta lite inför dagens sista överfart, men inte ens när solen stundtals lös igenom molntäcket så verkade den ge vika. Vi tog ut en kompasskurs och tänkte att det löser sig nog.

DSC_1829
På väg in i dimman. Idag var första gången som vi inte såg land när vi paddlade, för även om vi tidigare varit över en mil från närmsta land så har vi alltid kunnat se svaga konturer vid horisonten.
DSC_1833
Efter nästan 1,5 timmes paddling kände vi att vi borde stöta på land snart, och rätt som det var så fick vi bromsa och svänga 90 grader när en ö uppenbarade sig ur diset.
DSC_1835
Utan att veta exakt vart vi var så började vi följa land, och efter ett tag klarnade vår position (till skillnad från sikten).
DSC_1838
Emil lyckades till och med gå på grund i dimman, hehe.

Eftersom vår plan var att fira midsommar i Piteå så behövde vi förvara kajakerna någonstans under morgondagen medan vi åkte dit. Lösningsorienterade som vi är gick vi iland vid första hus som dök upp och förklarade situationen med våra charmigaste röster. Eller ja, Emil paddlade oblygt fram och ställde en fråga som är ganska svår att svara nej på. Som tur var möttes vi av en trevlig man som sa att det självklart gick bra! Tänk vad folk är snälla!

DSC_1839
Charmtrollet ropar efter någon som skramlar inne på land.

Ett samtal ringdes, och en liten stund senare blev vi upphämtade. Efter en mellanlandning i Umeå styrde vi sedan vidare mot Piteå, och här sitter jag nu och bloggar i vår nya lyxsvit. Jag kan faktiskt inte säga att utsikten är mycket sämre än vad vi är vana vid! Hur, var och med vilka midsommar ska firas överlåter jag till Emil att berätta!

DSC_1842
Hur gjorde folk innan mobiltelefonen egentligen? Flaskpost? Eller var planering, framförhållning och tidspassning bara något som alla behövde bemästra? Tur att vi inte gjorde vår paddling då i så fall…

Publicerat

i

av

Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *