Urban 7 Summits

I söndags fick jag och min flickvän reda på att vårt flyg till Kiruna med Norwegian var inställt ett par timmar före avgång. Vi hade planerat en veckas fjällvandring men har nu istället en del tomma dagar att fylla med äventyr. I Tisdags gav vi oss därför på Addnatures Urban 7 summits. Det är en utmaning som går ut på att bestiga Stockholms sju högsta toppar. Försvårande omständigheter var i vårt fall bristande utrustning. Vi hade en tung mountainbike inte helt anpassad för så mycket landsväg men framför allt en 3-växlad damcykel som inte var mer optimal den heller. Vi valde att cykla mellan topparna och gå/springa upp för dom när vi väl var framme.

Inför utmaningen försökte vi läsa på lite, det fanns dock inte så mycket information att finna. Trots detta är det en rolig utmaning om du har en heldag över. På kartan nedan ser du vår rutt och vilka toppar som ingår i utmaningen.

 

  • Cykel
  • 90,42 km
  • 8 h 53 min (inkl. lunch 24 min)
  • Medeltempo 5:37 min/km (inkl. pauser, exkl. lunch)
  • start 28 juni 2016, 06.07
  • slut 28 juni 2016, 15.37
Vår rutt, vi utgick från Ängby, Bromma
Vår rutt, vi utgick från Ängby, Bromma

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

En variant på utmaningen gjordes även i vintras, då med skidor och transport mellan topparna. Här kan du se filmerna, du kan dessutom läsa om Idas perspektiv på vinterutmaningen i hennes inlägg.

Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *