Dag 76 – Två muppar på stan

Sträcka: –
Distans: –

Dagen började med att vi väcktes av en välkänd signal från Emils telefon. Han ”snoozade” först och tystade ljudet, men insåg snart att han inte ställt någon väckarklocka och att det måste vara ringsignalen (ja, han har samma signal – nej, det är inte smart). När han till slut yrvaken svarade så visade det sig vara en journalist från Piteå-Tidningen som ville träffa oss, men det var lite tajt med tid så gärna på direkten. Lagom till jag stigit upp och erhållit en någorlunda medvetandegrad så satt vi och åt frukost i solen samtidigt som vi blev utfrågade om allt möjligt. Det ska som vanligt bli väldigt intressant att se hur artikeln blir, det brukar ju kunna gå lite hur som helst oberoende av hur intervjun känns. Mycket handlar nog om att olika reportrar vill lägga vikt på olika saker, och i en så pass svårrelaterad situation som vi ändå befinner oss i så är det ofta svårt att förmedla vilka saker vi vill lyfta fram. Det blir ju även lätt missförstånd, och vad som citeras verkar ligga helt utanför ens kontroll. Till exempel så har det ju skrivits att vi jagat fågelungar, tänkt ta oss 314 mil samt startat i Nordnorge. Bäst är väl att ta artiklarna med en nypa salt och ett leende!

Dagen fortsatte med att vi turistade i Piteå och återigen blev löjligt bortskämda med god mat och dryck av Emils morföräldrar. En väldigt mysig dag med spännande inslag skulle jag vilja sammanfatta det som!

Imorgon bär det av igen efter en sovmorgon (förhoppningsvis blir vi inte väckta av reportrar eller fiskmåsar), och kanske någon slags halvlång distans. Vi får se helt enkelt,  vi har börjat acceptera att saker kan bli precis hur som helst och att det ofta inte går att påverka. Det är ju lite av charmen kan jag tycka!

DSC_0008 (2)
Kände mig väldigt turistig när jag tog den här bilden, folks blickar bekräftade även att jag kände rätt.

DSC_0009 (2)

DSC_0011 (2)

DSC_1495 (1)
När ingen annan vill massera en. Satsade på att bli erbjuden massage, men inte ens inne på Åhléns damklädesavdelning fick jag napp. Undrar varför…
DSC_1496 (1)
Lika bra att ta tillfället i akt och optimera lite, vi är ju ändå snart framme!

Publicerat

i

av

Kommentarer

2 svar till ”Dag 76 – Två muppar på stan”

 1. Profilbild för Leif Strandberg
  Leif Strandberg

  Ja, där ser man. Intervju i PT är första steget till Hedersmedborgarskapet (se gårdagens kommentar). Och räkfrossa i Södra hamnen! Man tackar. Man tackar. Det simpla friluftslivet har sina guldkanter. Runda nu Baggen på norra sidan, så är i snart framme. Lycka till.

 2. Profilbild för johan Öbrink
  johan Öbrink

  Nu är ju mustaschen snart i vägen för maten 😉 .
  Med vänlig hälsning Johan Öbrink

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *