Dag 77 – Tillbaka i tältet

Sträcka: Småskärsudden – Kunoöhällan
Distans: 35 km

Idag lämnade huset i Piteå för att ge oss ut på den sista strapatsen mot Haparanda. Nu känns det verkligen som att vi är på slutspurten och det är till och med så att Emil vill paddla jättelångt imorgon. Förmodligen mest för att slå Jonathan och Mickes längsta distans, men jag tror även det beror lite på att hemlängtan börjarsmyga sig på. Det är ju nästan alltid så att när hemfärden närmar sig känns det i en och ofta längtar i alla fall jag lite extra då.

Men innan det är dags att lasta kajakerna på biltaket och styra kosan söderut igen har vi ca 11,5 mil kvar genom Sveriges nordligaste skärgård. 11,5 mil kvar tills vi paddlat kajak längst hela vårt avlånga lands kust. Vilken grej! Nu ligger vi därför i våra tält och hör hur vågorna slår mot udden vi sover på samtidigt som vinden skakar i tältduken. Imorgon ska det blåsa sydligt med västliga inslag. Alltså helt perfekta vindar för oss. VI får se hur långt vi tar oss. Kanske får vi flow och råkar göra en monsterdistans hela vägen till haparanda? Vem vet?

Det får vi se imorgon!

DSC_1502 (1)
Idag blev vi första Hbb:are att paddla genom Piteås nya ”Bondökanalen”! En kanal som går mellan Bondön och Haraholmen.
DSC_0022 (2)
Här är vi nu för kvällen och som ni ser visar prognosen regn imorgonbitti. Därför är tarmarna uppsatta för att underlätta packningen.

Publicerat

i

,

av

Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *