Då var det klart!

Ja igår slogs det fast att vi, Emil och jag, blev nr 170 och 171 att erövra Havspaddlarnas Blå Band. Vi kunde även konstatera att vi slog rekordet i att ha den tidigaste starten! Detta efter ett trevligt jurymöte hemma hos Jim Danielsson som tillsammans med Thorvald Nielsen var dagens jury. Kartorna granskades tillsammans med loggboken innan den högtidliga och raka frågan ställdes till var och en av oss med fast ögonkontakt.

”Med din Kajakära som borgen, har du tagit del av reglerna, förstått och följt desamma?”

När det officiella var avklarat serverades mackor och lättöl och kajaksnacket kunde börja, erfarenheter och historier bytas och vår HBB-paddling firas. Projektet Havspaddlarnas Blå Band 2016 har därmed nått sitt slut och det här kommer att vara mitt sista inlägg under denna kategori.

 

Men innan dess är det ju hög tid för en ordentlig sammanfattning!

En ordentlig sammanfattning av en resa som i sig tog 79 dagar, men innan dess tog upp tid i närmare ett år. För idén kom ju till mig redan våren 2015, när Pontus berättade om sin HBB-paddling där vid lägerplatsen på Landsorts nordligaste spets.

Därefter började tankarna flöda och sökandet efter information startade. Vad behöver jag veta innan jag ger mig av? Vad behöver jag ha med mig? Vad för kajak är smart att ha? Hur ska en paddla? Hur långt klarar jag att paddla om dagen? Vilka vägar ska tas? Var ska jag köpa mat? Ja frågorna var många och fler kom längs vägen. Svaren däremot dök inte upp lika lätt som jag hoppats. Jag bestämde mig därför att försöka göra en blogg som svarar på frågorna om planeringen inför ett HBB, ett beslut som jag så här i efterhand inte tror att jag är den första som tagit och vet att jag definitivt inte är den första som misslyckats med. För inte har vi lyckats besvara alla de där inre frågorna en har innan en långtur. Eller så har vi det utan att veta om det…

När jag tittar tillbaka i bloggen hittar jag inlägget ”25 dagar kvar till start”. Där skriver jag om hur den stora förberedelsen sker inom en själv, och jag tror att mycket handlar om just det. En mental förberedelse som egentligen inte handlar så mycket om hur du ska paddla eller sånt, utan mer om att hitta en inställning eller ett mindset som gör dig beredd på allt som kan komma att ske. För något jag kan lova dig är att saker och ting kommer inte gå som planerat. Om du nu ens kan detaljplanera en långtur runt Sveriges kust…

Ja ja, det här inlägget blev ju lagom osammanhängande och bra. Hur som tror jag det jag försöker säga är följande:

Funderar du på att paddla Havspaddlarnas Blå Band så tycker jag att du ska det. Att bara ens rikta tanken mot det betyder att det kommer vara något du aldrig ångrar. Du kommer få med dig minnen för livet, och som Jim så fint sa igår; göra massa insättningar på ditt erfarenhetskonto. Om du har några frågor, eller ja, när du börjar komma på dina frågor, tveka inte att höra av dig till oss här på bloggen så lovar jag att vi kommer göra allt vi kan för att hjälpa dig längs vägen i din planering. Men kom ihåg att det viktigaste är inte att planera allt in i minsta detalj. Det viktigaste, det är att njuta!

Miniatyrkajak

PS.1. Vi kommer att ställa ut lite bilder från vår paddling på Fotomässan i Stockholm nu i november. Då kommer även jag att finnas på plats i Stockholm Fotomaratons monter.

PS.2. Självklart kommer bloggen Frilufsarna.se att fortsätta leva trots att detta projekt är över. Det här är bara början på ett par långa liv med stort fokus på friluftsliv, och vi hoppas att du vill fortsätta följa oss, även fast vi inte alltid paddlar 😉

DS.

 

 


Publicerat

i

,

av

Kommentarer

Ett svar till ”Då var det klart!”

  1. Profilbild för Leif Strandberg
    Leif Strandberg

    Grattis till era välförtjänta (och hedrande) platser i HBB:s Hall of Fame. Fin berättelse även om själva jurymötet – liksom hela berättelsen längs kusten. Alltså. Grattis!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *