Soluppgång från Gaustatoppen

Fint väder men jobb varje dag, det funkar ju inte när toppturssuget går i taket. Låt oss ta en liten tur innan jobbet då!

När alarmet ringer klockan 05.00 är det inte alltid livslusten sprudlar, men en dag som denna kändes det faktiskt inte så jobbigt att stiga upp. Det var fortfarande mörkt ute, och när jag kryssade mellan husen för att väcka Victor fick jag pulsa genom 20 centimeter nysnö. Gårdagskvällens uppbyggande moln verkade ha gett utdelning under natten.

Stjärnorna bleknade sakta bort från himlen allt eftersom vi med skidorna på ryggen promenerade upp längs bilvägen mot Gaustabanens dalstation. Morgonens första set-back hade kommit när en nedfälld vägbom blockerade passagen till vår planerade startplats, vilket innebar att vi var tvungna att gå en extra halvtimme till fots och plussade på drygt 200 höjdmeter till dagens konto. Det kunde bli tajt att hinna till arbetsstart om vi skulle ta oss hela vägen till toppen, men det har sina fördelar när chefen är med på turen även han, för det var inget snack om saken; toppen skulle vi till, jobbet kunde vänta!

Så vi traskade iväg i det ljusnande landskapet, Victor, Trym och jag, upp mot en nu solbelyst kam på nästan 1900 möh.

På väg innan solen orkat sig över bergstopparna i öst.
Victor glassar i morgonljuset, inte helt fel!
Eftersom Gaustatoppen är så mycket högre än alla andra fjäll i omgivningen så ser du rätt långt!
Trym med Gaustablikk i bakgrunden. Ibland ser det mycket närmre ut hem än vad det egentligen är.

Nöjda och glada på toppen, ny rekordtid upp ju!

Victor droppar in i den fantastiskt bra snön. Rjukan och Miland gömmer sig från solen nere i dalgången, precis som de kommer göra enda fram till april.
Att åka med två racers och dessutom försöka fota dem gör att du lätt hamnar på efterkälken…
Om du tittar noga så ser du våra spår ner till vänster från tornet. Det finns många bra linjer kvar att åka när det är mer och säkrare snö!

Publicerat

i

, ,

av

Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *