Superduperdag

Ledig dag + strålande sol = tur!

Halva personalstyrkan på Gaustablikk verkade vara ledig idag och planerade att ta Gaustabanen upp för att njuta av finvädret. Själv kände jag att det kunde vara trevligt med en promenad, så jag hudade på skidorna och knatade uppåt mot den solbadande Gaustatoppen.

1h 14min och ett nytt personligt rekord senare möttes jag av resten av gänget, vilka precis kommit av banan och gled i utspridda trupper ut i solen. Vi hängde lite, tog en massa bilder och kommunicerade på ”danska” med varandra innan jag lämnade de andra bakom mig för att besöka den faktiska toppen, vilken ligger några hundra meter nordväst från toppstationen.

Jag vandrade lite fram och tillbaka längs kammen och rekade fotoplatser och gick sedan tillbaka för att hämta Erika. Tyvärr drog det in ett moln kring toppen just som vi skulle börja ta bilder, men det gjorde att det i alla fall kändes lite mer dramatiskt.

En stund senare öste vi ned på det hårda, vindpackade föret och ställde in siktet mot en lunchpizza på Bygget. Done deal, och en varm choklad och nygräddad pizza senare packade jag om väskan utanför restaurangen och bytte skidor och stighudar mot isyxor och stegjärn. Bilen rullade vidare nerför serpentinvägen mot Rjukan i dalens botten, hem till en väldans massa bra is att klättra.

Området Ozzimosis blev dagens val på grund av lättillgängligheten och att det inte ligger helt nere i dalbotten, vilket gör att platsen varit skonad från det senaste dygnets allra varmaste temperaturer. Jag smällde upp ett toppankare och repsoloklättrade sedan laps upp för den blöta men mestadels bra isen i drygt en och en halv timme, innan det började skymma och det var dags att packa ihop igen.

Otroligt bra dag med produktivitet som flödat rakt igenom, och sova gott det kommer jag garanterat!


Publicerat

i

, ,

av

Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *