Mens i naturen

Mens i naturen. Jag tror att alla tjejer som läser rubriken tycker det är jobbigt av tanken att ha mens i naturen, för att det är inte så jäkla kul med mens utomhus. Men jag tror vi allra flesta som tycker om att vara utomhus varit i den situationen under någon tur eller bara dagstur för den delen. Sol, vind, regn, snö, oavsett vad är det är så är det jobbigt. Dels är det

  1. ”Vart tusan ska jag slänga de här blodiga, äckliga mensskydden?”
  2. ”Fan, jag måste byta mensskydd IGEN!”.’
  3. ”Bara inte min sovsäck får en mensfläck inatt…” och
  4. ”Jag hade inte riktigt räknat med att få mens …Kommer nöd-mensskydden räcka?”

Ja, det finns alltid än ständig oro att man packat med för få menskydd och att risken att bloda ner alla sina kläder finns. Och bara att behöva byta menskydd ute i naturen bakom en sten och närmsta soptunna är ryggsäcken. Kul. Men istället för att berätta mera hur tråkigt och jobbigt det är med mens i naturen så finns det ju faktiskt lite saker som kan göra det lättare iallafall:

  1.  Köp en menskopp! Använd den hemma också så du vet hur den fungerar när du väl är ute. Med en menskopp så har du ju alltid ett mensskydd med dig som aldrig tar slut, du behöver inte ha ett gäng tamponger eller bindor som tar plats i ryggsäcken för att sedan komma hem från turen med alla igen – antingen oanvända eller nerblodade. Sen behöver du dessutom inte bära med dig på allt blod som annars samlas i bindor och tamponger. Fräsht och bra sätt att lighta på. Ha med dig några våtservetter för att kunna rengöra mennskoppen med.
  2. Om du tar p-piller kan det vara ett sätt att slippa ha mens när du inte vill ha den. Fast helt säkert är ju inte den här metoden.
  3. Cyklo-F. Ett receptfritt läkemedel som minskar mängden på mensen. Ta bara med dig så många tabletter som kan tänkas behövas.

Även om det här inte tar bort allt det jobbiga från att mens ute känns det ju iallafall lite bättre när de här grejerna är i ryggsäcken.


Publicerat

i

av

Etiketter:

Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *